fbpx
 
Peruan prins pe Aeroportul Otopeni cu 5 kilograme de cocaină (VIDEO)

Peruan prins pe Aeroportul Otopeni cu 5 kilograme de cocaină (VIDEO)


Poliţiştii de frontieră din Aeroportul Henri Coandă au depistat un cetăţean peruan care a încercat să introducă în ţară peste 5 kilograme de cocaină. Bărbatul, cercetat pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc în stare de arest preventiv, a fost trimis în judecată de către procurorii DIICOT - Structura Centrală.

Peruanul, în vârstă de 37 de ani, a fost depistat la PTF Aeroport Internațional Henri Coandă, în data de 28.01.2023, când s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind din direcţia Madrid.

Pe timpul controlului de frontieră, efectuat în baza unei analize de risc, având suspiciuni cu privire la scopul real al călătoriei, polițiștii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra bărbatului şi al bagajelor acestuia.

„În urma controlului efectuat împreună cu lucrătorii vamali, în bagajul de mână al bărbatului s-au descoperit cinci pungi (în greutate de 1.000 de grame fiecare), ce conţineau o substanţă vâscoasă de culoare maro, în cantitate totală de peste 5 kilograme.

Imediat au fost informaţi poliţiştii din cadrul SCCO Ilfov, iar în urma analizei efectuate cu aparatura din dotare, substanţa maro închis a reacţionat pozitiv la testul pentru cocaină, sens în care a fost sesizată unitatea de parchet competentă”, arată reprezentanții Poliției de Frontieră.

Procurorul DIICOT - structura centrală a dispus reținerea cetățeanului peruan iar, ulterior, instanța de judecată a aprobat propunerea de arestare preventivă, poliţiştii de frontieră din cadrul Aeroportului Otopeni fiind delegați să efectueze activități de procedură penală, împreună cu lucrători din cadrul SCCO Ilfov.

În urma cercetărilor, procurorul de caz a întocmit rechizitoriul prin care a dispus trimiterea în judecată a cetățeanului străin pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și trafic internațional de droguri de mare risc.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30