fbpx
 
Fostul preşedinte al revoluţionarilor Dorin Lazăr Maior, condamnat pentru cumpărare de influență, va fi adus în ţară luni, din Italia

Fostul preşedinte al revoluţionarilor Dorin Lazăr Maior, condamnat pentru cumpărare de influență, va fi adus în ţară luni, din Italia


Fostul preşedinte al revoluţionarilor şi fostul deputat PSD Dorin Lazăr Maior urmează să fie adus în România, luni, din Roma, potrivit unor surse News.ro.

Maior, în vârstă de 63 de ani, a fost condamnat de către Tribunalul Braşov, la o pedeapsă de 2 ani şi 1.186 de zile de închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de cumpărare de influenţă.

El va fi adus sub escorta care va fi formată din ofiţeri de la Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române, au adăugat sursele citate.

Autorităţile judiciare din Italia au dispus preluarea persoanei urmărite în baza mandatului european de arestare emis de Tribunalul Braşov.

Fostul deputat PSD a fost trimis în judecată de către procurorii DNA Braşov pentru cumpărare de influenţă şi complicitate la cumpărare de influenţă, după ce ar fi încercat să obţină o soluţie favorabilă într-un alt dosar în care a fost deja condamnat definitiv la şapte ani de închisoare pentru şantaj. În aprilie, Maior a fost extrădat din Dubai, unde fugise din 2013, în prezent fiind încarcerat.

Dorin Lazăr Maior a fost extrădat din Dubai în 21 aprilie 2016, după ce a fost emis mandat de arestare în lipsă pe numele lui, fiind adus în România şi încarcerat, în primă fază, în arestul Poliţiei braşovene.

Maior a fost condamnat definitiv, în noimebnrie 2013, de Curtea de Apel Mureş la şapte ani de închisoare cu executare, pentru şantaj, în dosarul „Romexterra”. Astfel, Dorin Lazăr Maior, Ovidiu Tition şi Florina Aprofirei au fost trimişi în judecată, în 2006, de către procurorii DNA Braşov, fiind acuzaţi că ar fi şantajat doi oameni de afaceri braşoveni, printre care şi pe fostul director adjunct de la Romexterra Bank Braşov Mihai Maţepiuc, pentru modul ilegal în care se acordau credite la banca respectivă. Maior i-ar fi ameninţat pe cei doi oameni de afaceri că îi va denunţa dacă nu primeşte de la fiecare câte un milion de lei.

De asemenea, Judecătoria Sibiu a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii pentru comiterea infracţiunii de ultraj, Maior fiind acuzat că în 6 aprilie 2012 l-ar fi ameninţat cu moartea pe un reprezentant al unei instituţii publice din judeţul Braşov. Pedeapsa la care a fost condamnat a fost de şapte ani de închisoare.

La data de 14 decembrie 2015, urmărirea internaţională a fost extinsă în baza mandatului de arestare preventivă emis de Curtea de Apel Braşov, pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la cumpărare de influenţă, în sensul că a sprijinit un bărbat în activitatea infracţională, prin care acesta din urmă a urmărit cumpărarea de influenţă a unor judecători care judecau cauza în care fusese condamnat, se mai arată în comunicatul IGPR.

Totodată, Tribunalul Braşov a emis un nou mandat de executare a pedepsei cu închisoarea faţă de Dorin Lazăr Maior, pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală, fiind condamnat la o pedeapsă de şase ani de închisoare. În perioada iulie 2007-aprilie 2008, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Braşov, Dorin Lazăr Maior s-a sustras de la plata taxelor şi impozitelor datorate statului, prejudiciul adus fiind de aproape 470.000 de lei.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: