fbpx
 
Judecătoarea din Suceava arestată pentru favorizarea traficanților a fost suspendată din magistratură. Cere judecarea în libertate

Judecătoarea din Suceava arestată pentru favorizarea traficanților a fost suspendată din magistratură. Cere judecarea în libertate


Judecătoarea din Suceava suspectată că a favorizat o grupare de traficanţi de droguri şi ţigări în care activa şi iubitul ei le-a cerut miercuri colegilor magistraţi să o lase în libertate.

Ana Maria Chirilă a fost arestată preventiv săptămâna trecută, după ce procurorii Parchetului General au acuzat-o că a compromis investigaţii şi percheziţii ale DIICOT. În sala de judecată a fost prezent şi bărbatul bănuit de procurori că ar fi coordonat reţeaua de traficanţi. El este arestat pentru dare de mită, arată Știrile PRO TV.

Ionel-Nicolae Nechita, avocatul suspectului: „Nu am găsit niciun indiciu că el ar fi fost favorizat de vreun judecător, de vreun magistrat al Curţii de Apel. Şi un alt aspect important e că acesta nu e cunoscut cu antecedente penale. Clientul este de acord întotdeauna cu concluziile mele şi se prevalează deocamdată de dreptul la tăcere."

Așa a declarat avocatul celui care ar fi beneficiat de ajutorul judecătoarei. Procurorii spun că acesta ar fi încercat să ofere mită 30.000 de euro ca să fie achitat într-un dosar. De faţă ar fi fost şi judecătoarea Ana Maria Chirilă, care ar fi garantat succesul traficului de influenţă asupra magistraţilor. Ea a fost introdusă în această poveste ilegală chiar de iubitul ei, prieten bun cu mituitorul. Avocatul acestuia din urmă a precizat că toate acuzaţiile formulate de procurori sunt fictive şi că ar putea „să se scrie un roman de dragoste, sau să se facă un film”.

În schimb, avocata judecătoarei Ana Maria Chirilă nu a dorit să ne spună care au fost motivele invocate de magistrat în contestarea arestului preventiv, şi nici să facă alte declaraţii în fața jurnaliştilor prezenţi.

Ana Maria Chirilă a primit deja o veste proastă din partea superiorilor ei. A fost suspendată miercuri din funcţia de judecător. Este decizia luată de Consiliul Superior al Magistraturii, care a luat act astfel că judecătoarea a fost arestată preventiv.

Deocamdată, judecătorii ICCJ au rămas în pronunţare faţă de contestaţia formulată de inculpaţi. Dacă se respinge, judecătoarea va putea să ceară mai târziu înlocuirea măsurii arestului preventiv cu o măsură mai blândă, cum ar fi control judiciar. Aici ar cântări mult faptul că are acasă trei copii.

Totuşi, şi lista de acuzaţii este una foarte lungă. Ea ar fi favorizat infractorii, ar fi luat mită bani, bijuterii şi vacanţe, ar fi fost complice la trafic de influență, ar fi deţinut droguri pentru consum şi i-ar fi lăsat pe alţii să consume droguri în casa ei.

Cu toate acestea, femeia părea într-o stare psihică bună, în momentul în care a fost urcată înapoi în duba de arest, părea că zâmbeşte.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29