fbpx
 
Trei proxeneți arestați preventiv pentru exploatarea sexuală a patru minori

Trei proxeneți arestați preventiv pentru exploatarea sexuală a patru minori


Trei persoane au fost arestate preventiv pentru recrutarea şi exploatarea a patru minori, care au fost obligaţi să practice prostituţia în mai multe locaţii din judeţele Argeş şi Vâlcea, informează sâmbătă DIICOT.

Persoanelor vătămate le-au fost asigurate măsuri de sprijin şi protecţie de către reprezentanţii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane, precizează instituţia menţionată.
Conform sursei citate, pe 25 şi 26 octombrie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Piteşti au dispus reţinerea a trei inculpaţi, cercetaţi pentru trafic de minori.
În urma propunerilor formulate de către procurori, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş a dispus dispusă măsura arestării preventive a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.
„S-a reţinut că, începând cu luna mai 2022, inculpaţii, profitând de starea de vădită vulnerabilitate a patru persoane vătămate minore, dintre care trei aflate sub măsuri de protecţie socială, le-au recrutat şi exploatat, obligându-le, prin acte de violenţă fizică şi psihică, să practice prostituţia în mai multe locaţii situate pe raza judeţelor Argeş şi Vâlcea. De asemenea, pe parcursul unor evenimente private organizate de către unul dintre inculpaţi, victimelor li s-au oferit spre consum droguri şi băuturi alcoolice, ulterior fiind constrânse fizic şi psihic să întreţină relaţii sexuale, contra cost, cu mai mulţi bărbaţi care participau la aceste petreceri. Au fost efectuate cinci percheziţii domiciliare, fiind identificate şi ridicate mai multe telefoane mobile, dispozitive amovibile de stocare a datelor, obiecte purtătoare de urme, precum şi alte mijloace de probă", precizează comunicatul.
Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti - Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. 

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30