fbpx
 
O contabilă din Prahova, trimisă în judecată după ce a cauzat un prejudiciu de 350.000 de lei. A fost cercetată și în 2019

O contabilă din Prahova, trimisă în judecată după ce a cauzat un prejudiciu de 350.000 de lei. A fost cercetată și în 2019


O contabilă din Prahova este cercetată pentru fraude informatice şi spălarea banilor, ea fiind acuzată de procurorii DIICOT Ploieşti că a cauzat un prejudiciu de peste 350.000 de lei unei firme pentru care lucra.

Potrivit unui comunicat transmis, joi, de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova, în acest dosar a fost efectuată o percheziţie domiciliară în judeţul Prahova, cercetările vizând faptele de acces ilegal la un sistem informatic, fals informatic, participaţie improprie la fraudă informatică, fals în înscrisuri sub semnătură privată, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi spălarea banilor, scrie Agerpres.

„În fapt, în perioada 2021-2023, o persoană bănuită, prestator de servicii contabile pentru persoana juridică vătămată, ar fi accesat baza de date privind contractele de muncă, depăşind limitele autorizării, cu scopul de a introduce în fals date nereale care atestau încheierea unui pretins contract individual de muncă între un membru al familiei sale şi societatea comercială. Totodată, în perioada iunie 2022 - iunie 2023, ar fi accesat în mod repetat, cu depăşirea limitelor autorizării, sistemul de internet banking prin care persoana juridică vătămată efectua operaţiunile financiare, în scopul completării necorespunzătoare a ordinelor de plată, inducând în eroare administratorul societăţii, care a efectuat astfel plăţi, în contul bănuitei, dar şi al unui membru de familie al acesteia", arată anchetatorii.

De asemenea, în aceeaşi perioadă, femeia ar fi creat aparenţa unor plăţi către furnizorii sau salariaţii societăţii comerciale, completând electronic mai multe ordine de plată, prin utilizarea datelor sale sau ale membrului de familie, cauzând astfel în dauna persoanei vătămate un prejudiciu de peste 350.000 de lei.

„Totodată, în perioada iunie 2022 - aprilie 2023, în baza unei rezoluţii infracţionale unice şi pentru ascunderea adevăratei naturi a circulaţiei şi a proprietăţii finale a sumelor pretins achitate către mai mulţi furnizori, persoana bănuită ar fi creat aparenţa, prin întocmirea de documente contabile false, că această valoare ar fi fost transferată în mod efectiv către ei, în realitate banii ajungând în contul său sau al membrului de familie. S-a reţinut şi faptul că, falsificând prin imitare semnătura administratorului societăţii, şi-ar fi mărit în mod artificial onorariul", mai precizează IJP.

Femeia a fost reţinută pentru 24 de ore, ulterior fiind sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă a acesteia.

În cursul anului 2019, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Ploieşti au trimis în judecată persoana bănuită, pentru săvârşirea unor fapte similare, în dauna unei alte societăţi comerciale, pentru care prestase servicii de evidenţă contabilă.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30