fbpx
 
Mită de 20.000 de euro la Spitalul Judeţean Craiova. Un brancardier primise banii pentru a interveni la medici și funcţionari

Mită de 20.000 de euro la Spitalul Judeţean Craiova. Un brancardier primise banii pentru a interveni la medici și funcţionari


Un brancardier de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova a primit aproape 20.000 de euro pentru a interveni pe lângă medici şi/sau funcţionari cu atribuţii manageriale din cadrul unor unităţi spitaliceşti din judeţul Dolj.

Conform unui comunicat transmis, marţi, de DNA, procurorii anticorupţie au dispus sesizarea instanţei de judecată cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei inculpatului Ciceron Abagiu, la data faptei brancardier în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată.

„În perioada octombrie 2021 - februarie 2022, inculpatul Abagiu Ciceron ar fi pretins suma totală de 22.500 euro de la cinci persoane diferite, ulterior primind de la acestea sumele totale de 12.500 euro şi 30.000 lei, pentru a interveni pe lângă medici şi/sau funcţionari cu atribuţii manageriale din cadrul unor unităţi spitaliceşti aflate pe raza judeţului Dolj, prevalându-se de o presupusă influenţă pe lângă aceştia, în scopul favorizării angajării acelor persoane ori a unor membri de familie ai acestora în domeniul medical", arată anchetatorii.

Procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra bunurilor imobile şi mobile (atât a bunurilor prezente, cât şi a bunurilor viitoare) aparţinând inculpatului, şi anume, asupra sumei de 400 de lei, ridicată cu ocazia surprinderii în flagrant a inculpatului, până la concurenţa sumelor de 12.500 de euro şi 30.000 lei, menţionează DNA.

În prezenţa avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, o pedeapsă de doi ani şi şase luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de trei ani şi interzicerea unor drepturi.

Dosarul de urmărire penală privindu-l pe inculpat împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost înaintate la Tribunalul Mehedinţi cu propunerea de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30