fbpx
 
Consilierii lui Dumitru Buzatu primesc în continuare salarii deși au rămas fără funcții după arestarea baronului de Vaslui

Consilierii lui Dumitru Buzatu primesc în continuare salarii deși au rămas fără funcții după arestarea baronului de Vaslui


Cei șase consilieri personali ai lui Dumitru Buzatu, care au rămas fără funcție după arestarea fostului baron PSD, continuă să își primească salariile de la Consiliul Județean Vaslui. 

La o lună și jumătate de la flagrantul care s-a finalizat cu arestarea lui Buzatu, oamenii de bază ai acestuia s-au întors la muncă de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat.

Deși nu mai sunt coordonați, fiecare primește salariul lunar de 6.000 de lei net. În tot acest timp, gaura lunară de peste 10.000 de euro în bugetul Vasluiului este suportată de plătitorii de taxe și impozite din județ. 

Dumitru Buzatu este arestat în dosarul în care a fost acuzat de luare de mită.

Familia Buzatu, până la momentul flagrantului, avea județul la picioare. Cu fiul secretar general adjunct în Guvern, cu fosta soție senator, șeful județului, Dumitru Buzatu, se putea considera un om fericit.

Chiar și amanta avea un loc special în nomenclatura de stat, era șefa de cabinet a Consiliului Județean și păstrătoarea averii “șefului”.

După cum s-a văzut, Buzatu avea mai mulți „copii de suflet”, printre care și pescarul Dragos Cazacu, șef la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, practic o instituție mamut cu peste 2.000 de angajați și unul parlamentar, Edi Popica, ginerele lui Farmazon, omul care a dat momeala lui Buzatu, o șpagă de 1,25 milioane de lei.

Pe lângă aceștia, mai deținea și o serie de nepoți puși strategic în companiile cheie ale Consiliului Județean. De exemplu, la operatorul de apă și canal al județului, Aquavas, companie care a derulat proiecte de milioane de euro pentru construirea rețelelor de apă și canalizare din județ, unde șef al autorității tutelare este nepotul bun al lui Buzatu, Remus Mustățea.

La societatea de drumuri și poduri a Consiliului Județean este director tot un nepot, dar al nașului lui Buzatu, Constantin Pricope.

O altă afacere grasă este dată fiului lui Ioan Buruiană (celebrul personaj care băga peștișorul de aur în undița lui Buzatu la Cârja înainte de flagrant), cea de gestionare a transportului și colectării gunoaielor din județul Vaslui.

Practic, toate direcțiile și companiile din subordinea CJ Vaslui sunt controlate de nepoți și beizadelele baronului PSD. Peste ei, nașul lui Buzatu îi veghează din consiliile de administrație.

Nu trebuie uitată sora Gabrielei Crețu, fosta soție a lui Buzatu, Olivia, care este judecător asistent la Tribunalul Vaslui. De acolo veghează ca prevederile legale ale Codului Muncii să fie respectate în clanul lui Buzatu. Să nu uităm de soții și amante care au locuri călduțe, în special pe la departamentele de achiziții.

 

Sursa: realitatea.net

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29