fbpx
 
Dosar penal de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 3 milioane de lei, în Covasna. Sechestru pe 12 hectare de pădure, terenuri şi case

Dosar penal de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 3 milioane de lei, în Covasna. Sechestru pe 12 hectare de pădure, terenuri şi case


Anchetatorii din judeţul Covasna cercetează un bărbat pentru evaziune fiscală cu prejudiciu estimat la peste 3 milioane de lei. Încă din 2014, suspectul ar fi înregistrat în actele contabile cheltuieli fictive şi nu ar fi înregistrat veniturile reale. S-a pus sechestru pe mai mult de 12 hectare de pădure, terenuri şi case.

„Poliţiştii Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Covasna, împreună cu procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, au documentat activitatea infracţională a unei persoane cercetate pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală”, anunţă, miercuri, IGPR.

Surs acitată a precizat că, în perioada ianuarie 2014 – iunie 2016, un bărbat, de 49 de ani, în calitate de administrator de drept (în perioada ianuarie 2014 – ianuarie 2016) şi administrator de fapt (în perioada ianuarie – iunie 2016) al unei societăţi comerciale (radiată în prezent), ar fi înregistrat în actele contabile cheltuieli fictive şi nu ar fi înregistrat veniturile realizate, în scopul sustragerii de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului consolidat al statului.

Prejudiciul cauzat astfel bugetului consolidat al statului a fost evaluat la 3.280.799 de lei.

„De asemenea, în perioada ianuarie 2014 – iunie 2016, bărbatul ar fi declarat un sediu fictiv al societăţii comerciale administrate, sediu în care nu ar fi fost desfăşurată nicio activitate, în scopul sustragerii de la efectuarea verificărilor fiscale. La data de 16 noiembrie 2023, în vederea recuperării prejudiciului, Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna a dispus extinderea măsurii asigurătorii asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile, prezente şi viitoare, aparţinând bărbatului, până la concurenţa sumei de 3.280.799 de lei”, a mai transmis sursa citată.

De asemenea, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri ale acestuia deţinute de terţe persoane, respectiv membri de familie, în vederea confiscării extinse.

„Astfel, la data de 21 noiembrie 2023, a fost instituit sechestrul asigurător asupra a 12,6 hectare de pădure, 8.200 de metri pătraţi de teren intravilan, 10 imobile – case, curţi, construcţii şi anexe, gater, hală industrială, precum şi asupra capitalului social al unei persoane juridice”, a mai anunţat Poliţia.

Cercetările sunt continuate în cauză, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Covasna.

 

Sursa: News.ro


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: