fbpx
 
Fostul primar al Iașului Gheorghe Nichita iese din închisoare. Apelul procurorilor a fost respins

Fostul primar al Iașului Gheorghe Nichita iese din închisoare. Apelul procurorilor a fost respins


Tribunalul Vaslui a respins miercuri contestația procurorilor DNA la decizia de liberare condiționat a lui Gheorghe Nichita, condamnat în dosarul „Amanta”. Decizia este definitivă, fostul edil urmând să fie eliberat.

Conform informațiilor apărute până în prezent, acest lucru s-a întâmplat chiar în cursul zilei de miercuri, 22 noiembrie 2023. 

„E mare suferință, e foarte greu și nu a fost ușor. O durere foarte mare și pentru mine, și pentru cei dragi mie, familia mea, dar toate au și un sens, un scop. Dumnezeu are un scop pentru toate. Deocamdată este un echilibru și încerc să-l mențin. Mi-e foarte dor de cei de acasă, de nepoți în special, pentru că dânșii mă așteaptă, știu că vin, ca să am grijă de ei.

Politică nu mai vreau să fac, și nu mă mai interesează politica. Dar, în schimb, prezența în opinia publică mă interesează. Am destulă experiență acumulată în această viață, atât în domeniul administrativ, cât și politic, și nu numai. Am și o experiență de viață destul de bogată pentru că nu mi-a fost ușor prin toate prin care am trecut prin viață, în general, mai ales ultima suferință.

Se spune în popor, de obicei, că ce nu te omoară, te întărește. Am trăit cu acest gând ca să pot să mă auto-sugestionez. În schimb, nu este ușor. Nedreptatea doare cel mai tare. În clipa în care știi că ai greșit, că ai făcut anumite lucruri, poți suporta mai ușor, dar în rest e foarte greu. (Ați făcut închisoare nevinovat?, n.r.) Nu vorbesc acum despre aceste lucruri. Acum am alte lucruri de rezolvat”, a declarat Nichita la ieșirea din închisoare, conform jurnaliștilor de la „Ziarul de Iași”.

„Primul lucru pe care am să-l fac când ajung acasă este să mă bucur așa cum se bucură un om când îi vede pe cei dragi și o să încerc întâi și întâi să mă adun cu toate lucrurile și să văd efectiv ce am de făcut în familie – am nevoie să-mi întăresc familia, pentru că am lipsit destul de mult. Gândiți-vă că toată această poveste, această dramă a mea, durează de 8 ani și jumătate.

Primul lucru pe care îl am de rezolvat – sănătatea și familia, aceste două obiective le am în momentul de față. Sigur, mai am un lucru de făcut – să-mi cer iertare celor care mi-au fost aproape, care au fost afectați din cauza necazurilor mele și celor care mi-au rămas în continuare prieteni și loiali, le cer iertare pentru faptul că ceea ce mi s-a întâmplat mie i-a afectat și pe ei”, a mai spus fostul primar al Iașului.

Gheorghe Nichita a fost încarcerat în luna august a anului 2022, în Penitenciarul Vaslui. Acesta a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare, în dosarul ,,Amanta". El a fost găsit vinovat de folosirea resurselor și angajaților Poliției Locale Iași pentru spionarea amantei sale.

Potrivit DNA, în perioada 25 decembrie 2013 - 30 aprilie 2015, Nichita a abuzat de funcția de primar și l-a determinat pe fostul șef al Poliției Locale Iași, Liviu Hliboceanu, să își îndeplinească în mod defectuos atribuțiile de serviciu. Astfel, resursele materiale și umane ale Poliției Locale Iași au fost folosite în mod defectuos.

În perioada menționată au fost efectuate activități de investigație în teren sau de supraveghere operativă a amantei fostului primar. De menționat este faptul că Gheorghe Nichita are interdicția de a ocupa funcția de primar pentru o perioadă de cinci ani de zile din momentul în care iese din închisoare.

 

Sursa: Adevărul

 


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29