fbpx
 
Percheziții în penitenciarele Rahova și Giurgiu. Rudele deținuților aruncau droguri peste gard

Percheziții în penitenciarele Rahova și Giurgiu. Rudele deținuților aruncau droguri peste gard


Procurorii DIICOT au efectuat percheziţii în celulele unor deţinuţi care se ocupau cu traficul de droguri în penitenciarele Rahova şi Giurgiu, stupefiantele fiind aruncate peste gard de rudele celor închişi.

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în acest caz sunt cercetate 20 de persoane, dintre care 17 sunt deţinuţi condamnaţi pentru infracţiuni cu un grad ridicat de pericol social (trafic de droguri, omor, tâlhărie, furt, trafic de persoane, pornografie infantilă, agresiune sexuală, viol).
Traficanţii - deţinuţi au introdus heroină şi cocaină în interiorul penitenciarelor, cu sprijinul unor rude sau al unor persoane din anturajul apropiat, stupefiantele fiind vândute apoi altor deţinuţi.
„Din cercetările efectuate a rezultat că drogurile erau aruncate peste gardul împrejmuitor în curtea locului de detenţie ori ascunse în diverse produse alimentare sau obiecte de vestimentaţie. În interiorul penitenciarului, dozele au fost distribuite direct sau prin utilizarea unor sisteme artizanale de transport, preţul fiind stabilit preponderent în pachete de ţigări. În situaţia în care dealerul convenea ca plata să se facă în bani, sumele erau achitate de intermediarii consumatorului (rude sau persoane apropiate), fie direct, fie prin transfer bancar în conturi ale unor persoane indicate de traficant. Din probatoriul administrat a rezultat că preţul unei doze de 0,01 grame heroină era echivalat cu 10 pachete de ţigări, iar al uneia de 0,4 grame cocaină era de 1.500 - 2.000 lei, rezultând astfel că valoarea unui gram de heroină se ridica la aproximativ 25.000 lei, iar a unui gram de cocaină la 5.000 lei", spune DIICOT.
Cu sprijinul Direcţiei Prevenire a Criminalităţii şi Terorismului din cadrul ANP şi în directă colaborare cu reprezentanţii Birourilor de Prevenire a Criminalităţii şi Terorismului din cadrul celor două penitenciare au fost efectuate controale în camerele de detenţie, fiind descoperite şi ridicate mai multe mijloace de probă.
Anterior, într-o cauză similară, procurorii DIICOT au trimis în judecată 12 inculpaţi, dintre care 9 în stare de arest preventiv, unul aflat în arest la domiciliu şi doi sub măsura controlului judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată şi complicitate la trafic de droguri de mare risc.
În sarcina acestora s-a reţinut că, pe parcursul anului 2023, în mod repetat, au introdus şi comercializat în interiorul unui penitenciar droguri de mare risc (heroină), pentru sume cuprinse între 200 şi 1.500 lei sau la "preţul" de 10 pachete de ţigări pentru o doză. 

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30