fbpx
 
AP AP

Delir. Lavrov: Rusia este mai puternică datorită războiului din Ucraina. Dominația Occidentului se apropie de sfârșit


Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, susține că Rusia a devenit mai puternică datorită războiului din Ucraina și amenință Occidentul, afirmând că dominația acestuia din ultimele sute de ani asupra lumii se apropie de sfârșit, relatează Sky News

Lavrov a declarat că „războiul hibrid” pe care Occidentul îl duce împotriva Rusiei se bazează pe „anularea culturii”, dar că „dominația acestuia de 500 de ani asupra lumii se apropie de final”. 

În același timp, ministrul rus de Externe acuză Occidentul că încearcă să epuizeze Rusia.

„Depinde de ucraineni să admită cât de adânc se află în gaura în care i-au băgat americanii”, spune Lavrov. 
Întrebat care sunt șansele ca diplomația să ducă la o încetare a focului sau la pace în Ucraina, el a spus: „Va trebui să îl sunați pe Zelenski, pentru că în urmă cu un an și jumătate a semnat un decret care interzice orice negocieri cu Putin”.

El susține că Rusia a devenit mai puternică datorită conflictului din Ucraina, așa cum a devenit mai puternică„ învingându-i pe Napoleon și Hitler în trecut”. Moscova nu face publice în mod obișnuit cifrele privind victimele sale în război, dar Ucraina susține că a ucis peste 338.000 de militari ruși de la începutul invaziei din 2022.

Între timp, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a mers în Argentina pentru învestirea noului președinte Javier Milei, în încercarea de a obține sprijinul țărilor din sudul lumii.

Marți, Zelenski merge din nou în SUA, în condițiile în care discuţiile privind ajutorul militar pentru Ucraina sunt blocate în Congres.

Este a doua vizită a președintelui ucrainean la Washington de la declanșarea războiului din Ucraina. Prima sa vizită a avut loc în septembrie.
Întâlnirea este menită să „sublinieze angajamentul de nezdruncinat al Statelor Unite pentru a sprijini poporul ucrainean care se apără împotriva invaziei brutale a Rusiei”, a precizat secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30