fbpx
 
Surse: Mită de până la 15.000 de euro pentru angajări în Spitalul Județean Botoșani

Surse: Mită de până la 15.000 de euro pentru angajări în Spitalul Județean Botoșani


Procurorii DNA efectuează miercuri 92 de percheziții în județele Botoșani și Iași, într-un dosar de dare de mită pentru angajări la Spitalul Județean din Botoșani. Cei care doreau să obțină un post în unitatea spitalicească, de la asistentă până la manager, trebuiau să dea mită între 2.000 și 15.000 de euro, potrivit Digi24. Anchetatorii au în vedere o întreagă rețea care ar fi avut și implicații politice pe plan local. Sunt percheziții și la sediul Consiliului Județean Botoșani și la organizația județeană a PSD, ambele conduse de Doina Federovici.

Mita dată de persoanele interesate să se angajeze la Spitalul Județean din Botoșani pleca de la 2.000 de euro și putea ajunge până la 15.000 de euro, conform unor date din anchetă obținute de Digi24 - asta în funcție de ce post era vizat.

Informațiile arată că cei care sunt acum investigați de procurorii și polițiștii din Moldova plăteau pentru orice fel de funcție, fie că vorbim de una de execuție, de asistentă, de brancardier, de infirmieră, dar și pentru funcții de management.

Sunt verificate inclusiv modul în care au fost făcute numirile în funcții de conducere la nivelul spitalului, fie că vorbim de funcții de management, fie că vorbim despre funcții de șef de secție.

Anchetatorii au în vedere o întreagă rețea care ar fi avut și implicații politice pe plan local, motiv pentru care sunt percheziții în desfășurare la această oră în sediul Consiliului Județean Botoșani dar și la organizația județeană a PSD. Asta, în condițiile în care șefa CJ Botoșani, Doina Federovici, conduce și această organizație județeană a partidului.

Sunt de asemenea descinderi și la Primăria Săveni. Doina Federovici este din această localitate. Se caută documente, probe.

Sunt aproape 100 de percheziții în județul Botoșani dar și în județul Iași. Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30