fbpx
 
Primarul din comuna botoșăneană Drăgușeni, acuzat de trafic de influență, a fost arestat preventiv

Primarul din comuna botoșăneană Drăgușeni, acuzat de trafic de influență, a fost arestat preventiv


Tribunalul Suceava a dispus arestarea pentru 30 de zile a primarului comunei Drăguşeni din judeţul Botoşani, Eugen Nechita, acuzat de trafic de influenţă.

Magistraţii Tribunalului Suceava au admis propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava privind arestarea preventivă a lui Eugen Nechita, emiţând un mandat de arestare valabil până pe 19 ianuarie 2024.
„Respinge, ca neîntemeiată, excepţia nulităţii referatului Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava privind propunerea de arestare preventivă a inculpatului Nechita Eugen, excepţie invocată de inculpat prin apărător. În baza art. 226 Cod procedură penală, admite propunerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava privind arestarea preventivă a inculpatului NECHITA Eugen. În temeiul art. 226 Cod procedură penală, art. 202 alin. 1, 2, 3 şi 4 lit. e) Cod procedură penală raportat la art. 223 alin. 2 Cod procedură penală, dispune arestarea preventivă pentru o durată de 30 de zile, începând cu data de 21.12.2023 până în data de 19.01.2024, inclusiv, a inculpatului Nechita Eugen, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, prevăzută de art. 291 alin. 1 Cod penal raportat la art. 6 din Legea nr. 78/2000. Dispune emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele inculpatului Nechita Eugen. Respinge cererea de luare a unei măsuri preventive mai uşoare formulată de inculpat, prin apărător, ca neîntemeiată", se arată în soluţia instanţei.
Sentinţa Tribunalului Suceava poate fi contestată în termen de 48 de ore la pronunţare.
Primarul comunei Drăguşeni din judeţul Botoşani a fost reţinut, miercuri, de procurorii DNA, el fiind 
suspectat de trafic de influenţă, au anunţat, joi, procurorii DNA.
Potrivit acestora, Eugen Nechita este bănuit că, în cursul anului 2020, ar fi pretins şi primit de la două persoane suma de 2.000 de euro, pentru a-şi exercita influenţa pe care ar fi pretins că ar avea-o asupra unor factori decidenţi din conducerea Sanatoriului de Neuropsihiatrie Podriga, pentru ca aceştia să dispună angajarea unei rude a persoanelor respective pe un post de asistent medical.
„Promisiunea făcută de inculpat nu ar mai fi fost adusă la îndeplinire, postul respectiv fiind ocupat, printr-un transfer, de către o altă persoană", au precizat oficialii DNA.

 

Sursa: Agerpres

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31