fbpx
 
Știrile PRO TV Știrile PRO TV

Individ din Fălticeni reținut după ce și-a decapitat pisica cu cuțitul, la 8 dimineața. Se enervase că felina se urcase pe masă


Un bărbat din județul Suceava a ajuns vineri în arest după ce și-a ucis în chinuri pisica, un pui de 7 luni.

Individul în vârstă de 55 de ani din Fălticeni le-a spus anchetatorilor că, în urmă cu două luni, s-a enervat când a găsit-o pe masa din bucătărie. Și pentru asta, a omorât sărmanul animal.

Și poate că ar fi scăpat basma curată, dacă vecinii nu și-ar fi dat seama ca pisicuța lipsește. Au anunțat Protecția Animalelor, iar la verificările făcute în casa bărbatului, agenții au găsit părți din corpul sărmanei feline.

Individul a recunoscut fapta, iar vineri a fost reținut pentru uciderea unui animal cu intenție, fără drept. Riscă între 2 și 7 ani de închisoare.

Individul a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunii de „uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept”, din Legea nr. 205/2004 privind protecţia animalelor-republicată, transmite news.ro.

„La data de 04.01.2024, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţa Animalelor – IPJ Suceava au finalizat verificările cu privire în legătură cu un caz de cruzime faţă de animale, un bărbat fiind reţinut pentru uciderea unui exemplar felin. La data de 01.11.2023 poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Fălticeni, au obţinut informaţii cu privire la faptul că un bărbat din municipiul Fălticeni, a ucis prin decapitare un exemplar felin (pisică), proprietate personală”, precizează IPJ Suceava într-un comunicat.

Cazul a fost preluat de către o echipă operativă din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor – IPJ Suceava, care s-a deplasat la faţa locului împreună cu un tehnician criminalist din cadrul Poliţiei Municipiului Fălticeni. Cauza a fost temeinic documentată, inclusiv cu material probator criminalistic şi expertize specifice.

Pe 4 ianuarie, bărbatul din Fălticeni a fost reținut, polițiștii stabilind că „la data de 01.11.2023, orele 08:00, a ucis în curtea locuinţei sale din mun. Fălticeni, jud. Suceava, prin decapitare cu ajutorul unui cuţit, un exemplar felin (pisică), proprietate personală, în vârstă de aproximativ 7 luni. Bărbatul a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Suceava”.

Poliţia reaminteşte că în conformitate cu prevederile Legii nr. 205/2006 republicată privind protecţia animalelor, relele tratamente sau agresiunile împotriva animalelor se pedepsesc inclusiv cu închisoarea.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31