fbpx
 
Opinia Timișoarei Opinia Timișoarei

Rețea impresionantă de trafic de migranți, destructurată de procurorii DIICOT. Zeci de percheziții în cinci județe din țară (VIDEO)


Zeci de percheziţii domiciliare au loc, luni dimineaţă, în judeţele Arad, Bihor, Brăila, Dolj şi Vrancea, la presupuşi traficanţi de migranţi, urmând să fie ridicate pentru audieri 43 de persoane.

Acţiunea este desfăşurată de poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Arad şi procurorii DIICOT Arad, dosarul vizând constituirea unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi.
Din cercetări a reieşit că, în perioada martie 2023 - ianuarie 2024, 30 de persoane, cetăţeni români şi străini, ar fi constituit un grup infracţional organizat în scopul obţinerii de beneficii financiare, prin săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi. Migranţii ar fi fost racolaţi, în principal, din municipiul Bucureşti şi Timişoara, din rândul celor care deţin permise de şedere/vize de muncă şi ar fi fost adăpostiţi în municipiile Timişoara, Arad şi Oradea, până în momentul în care s-ar fi organizat trecerea acestora, în mod ilegal, peste frontiera de stat a României, cu destinaţia finală Italia, Austria sau Germania. În cauză, au fost depistate mai multe transporturi ilegale de migranţi", a informat, luni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad.
La acţiuni participă şi poliţişti din cadrul brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate Timişoara şi Craiova, serviciile de combatere a criminalităţii organizate din Brăila, Vrancea şi Sibiu, poliţişti de frontieră şi jandarmi. 

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30