fbpx
 
Percheziții la Serviciul de expertiză medicală al Casei de Pensii Buzău, în urma unor presupuse infracțiuni de corupție

Percheziții la Serviciul de expertiză medicală al Casei de Pensii Buzău, în urma unor presupuse infracțiuni de corupție


Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău desfăşoară percheziţii la cabinetele de expertiză medicală a muncii din cadrul Casei Judeţene de Pensii (CJP), în sfera infracţiunilor de corupţie săvârşite de către medici specialişti de expertiză medicală a capacităţii de muncă, precum şi de către asistente medicale ce deservesc cabinetele de expertiză.

Potrivit unităţii de parchet, în timpul percheziţiilor au fost ridicate documente şi înscrisuri, urmând să fie puse în executare mai mai multe mandate de aducere a persoanelor care ar fi implicate în infracţiuni de corupţie.
„La data de 30 ianuarie, procurorul specializat din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (Serviciul Anchete, Serviciul Judeţean Anticorupţie Buzău, Serviciul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa, Serviciul Judeţean Anticorupţie Brăila şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Galaţi), au desfăşurat acte de urmărire penală şi activităţi procedurale specifice privind punerea în executare a unor mandate de percheziţie domiciliară la sediul Policlinicii 23 August din Mun. Buzău, unitate în incinta căruia funcţionează cabinetele de expertiză medicală a muncii din cadrul Casei Judeţene de Pensii, precum şi la domiciliile unor cadre medicale şi asupra autovehiculelor utilizate de către acestea, în vederea probării activităţii infracţionale ce se circumscrie în sfera infracţiunilor de corupţie săvârşite de către medici specialişti de expertiză medicală a capacităţii de muncă, precum şi de către asistente medicale ce deservesc cabinetele de expertiză. Totodată, s-a procedat la ridicarea de documente, înscrisuri, bunuri materiale şi au fost puse în executare mandate de aducere privind persoanele implicate în activitatea infracţională", a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.
Percheziţiile desfăşurate de către procurori şi poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie au avut suportul jandarmilor.
Reprezentanţii CJP Buzău au transmis că, la acest moment, nu poate fi emis un punct de vedere oficial, ancheta fiind în desfăşurare.
De asemenea, CJP nu a primit în mod oficial nicio informare din partea anchetatorilor privind percheziţiile.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30