fbpx
 
Getty Images Getty Images

Prejudiciu uriaș printr-un deepfake ca-n filme. Un angajat a făcut plăți de 34 milioane de dolari după o videoconferință cu clona șefului


Un angajat al unei companii din Hong Kong a făcut plăți de 34 de milioane de dolari după ce escrocii l-au păcălit printr-un deepfake care a recreat imaginea falsă a șefului său. Acesta i-a cerut, înconjurat de angajați, de asemenea, falși, să facă plata.

O companie multinațională din Hong Kong a fost înșelată cu 34 de milioane de dolari, după ce un angajat din Hong Kong a participat la un apel videoconferință cu recreări false ale directorului financiar al companiei și alți angajați, scrie The Straits Time.

South China Morning Post a informat pe 4 februarie că acest caz a fost primul de acest gen în Hong Kong, dar poliția locală nu a numit compania sau angajații săi implicați.

Superintendentul superior al poliției din Hong Kong, Baron Chan, a spus că, în afară de angajatul care a fost păcălit, fiecare coleg din apelul video era fals. Escrocii au folosit filmări disponibile public pentru a recrea digital fiecare individ.

Angajatul, care lucrează în departamentul de finanțe, a primit un mesaj în ianuarie de la cineva care părea a fi directorul financiar al companiei cu sediul în Marea Britanie – prin care cerea să se facă o tranzacție.

Deși angajatul a fost inițial sceptic, Baron Chan a spus că victima a fost păcălită după ce a fost invitată într-o videoconferință, prin intermediul căreia i-a văzut pe directorul financiar al companiei sale și alți „angajați” prezenți.

Angajatul a respectat instrucțiunile date în timpul întâlnirii și a transferat aproximativ 34 de milioane de dolari în cinci conturi bancare, repartizate în 15 tranzacții.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31