fbpx
 
Autoritatea de Supraveghere Financiară anunţă tentative de fraudă de tip vishing, în numele autorităţii

Autoritatea de Supraveghere Financiară anunţă tentative de fraudă de tip vishing, în numele autorităţii


Autoritatea de Supraveghere Financiară anunţă tentative de fraudă de tip vishing, în numele ASF. Autoritatea atrage atenţia populaţiei să nu dea curs, ”sub nicio formă”, unor propuneri telefonice de investiţii sau de transferuri de fonduri venite din partea anumitor persoane care susţin că reprezintă ASF şi care folosesc o aplicaţie care generează, în mod fraudulos, apeluri care se identifică cu numărul de TelVerde al Autorităţii 0800 825 627.

„Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) atrage atenţia publicului larg să nu dea curs, sub nicio formă, unor propuneri telefonice de investiţii sau de transferuri de fonduri venite din partea anumitor persoane care susţin că reprezintă ASF şi care folosesc o aplicaţie care generează, în mod fraudulos, apeluri care se identifică cu numărul de TelVerde al Autorităţii 0800 825 627. În ultima perioadă, au fost semnalate mai multe tentative de fraudă de tip voice phishing (vishing), în numele Autorităţii de Supraveghere Financiară, iar persoanele care au dat curs acestui tip de „oferte“ au fost prejudiciate cu sume importante de bani”, anunţă ASF.

Autoritatea de Supraveghere Financiară precizează că:

  • nu face recomandări şi propuneri de investiţii;
  • nu apelează consumatorii pentru a le propune plasamente în criptomonede şi în niciun alt fel de activ;
  • nu solicită oamenilor să direcţioneze sume de bani către platformele de investiţii financiare online sau offline;
  • nu propune intermedierea recuperării unor sume pierdute în investiţii anterioare.

Autoritatea de Supraveghere Financiară recomandă tuturor celor care intenţionează să realizeze investiţii pe piaţa financiară să apeleze doar la firme autorizate şi să se informeze temeinic înainte de a-şi plasa banii într-un instrument sau altul.

„Dacă aveţi suspiciuni cu privire la un apel, întrerupeţi imediat comunicarea. Pentru a vă asigura că apelul este autentic, contactaţi-ne telefonic (0800.825.627/004 021.305.34.70) sau prin email (This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.). De asemenea, în situaţia în care vă confruntaţi cu tentative de fraudă sau activităţi suspecte, raportaţi imediat aceste situaţii autorităţilor competente. Autoritatea de Supraveghere Financiară este preocupată în permanenţă de protecţia consumatorilor de produse financiare non-bancare şi derulează constant programe de educaţie financiară, printre care şi campanii antifraudă. Mai multe detalii puteţi găsi pe portalul de educaţie al ASF – EduTime”, precizează ASF.

 

Sursa: News.ro


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30