fbpx
 
Ziarul de Iași Ziarul de Iași

Ce a pățit un interlop din clanul Corduneanu după ce a amenințat un bodyguard: „Bag 20 de cuțite în tine”


Unul dintre membrii clanului Corduneanu a fost condamnat la 2 ani și o lună de închisoare cu suspendare după ce a amenințat cu cuțitul un bodyguard pentru că nu voia să plătească bilet la intrarea în club. De precizat că interlopul este angajat la stat.

Un membru al clanului de intelopi Corduneanu a fost condamnat la 2 ani și o lună de închisoare cu suspendare după ce a amenințat cu cuțitul agentul de pază al unui club, pentru că nu voia să plătească bilet la intrare, scrie Ziarul de Iași.

Unul dintre motivele pentru care interlopul a fost lăsat liber este faptul că are un loc de muncă stabil, respectiv la CSM Iași, structură din cadrul Primăriei Iași.

Incidentul a avut loc pe 11 iulie 2020, când interlopul Bogdan Corduneanu s-a prezentat alături de fratele său și soțiile la un club, precum și cu un prieten, pentru o petrecere la care urma să cânte și Dan Ciotoi.

La intrare, infractorii s-au arătat revoltați de faptul că trebuie să plătească bilet ca toată lumea, dar în cele din urmă s-au conformat, după o discuție în contradictoriu cu agentul de pază.

La ieșirea din club, după ora 3 dimineața, Bogdan Corduneanu și prietenul său au mers direct către agentul de pază care a ”îndrăznit” să-i taxeze la intrare, l-au întrebat dacă știe cine-s ei și câți bani au.

Au început să-l înjure pe bodyguardul care își făcea datoria, iar interlopul Corduneanu l-a amenințat de mai multe ori cu moartea, înainte de a scoate și un briceag, pe care l-a îndreptat spre agentul de pază, spunându-i „bag 20 de cuțite în tine”.

A fost potolit și îndepărtat de acolo de fratele său și ceilalți de pază, iar o lună mai târziu a fost trimis în judecată alături de prietenul scandalagiu. Judecătoria Iași l-a condamnat pe cel din urmă doar la plata unei amenzi penale de 3.980 lei, în timp ce pentru interlopul Corduneanu pedeapsa a fost ceva mai aspră.

Judecătorii au reținut faptul că inculpatul nu cooperase cu organele judiciare, prevalându-se de dreptul la tăcere. Ei au avut în vedere însă și faptul că Bogdan Corduneanu era integrat social, fiind căsătorit și având doi copii în întreținere, ca și un loc de muncă stabil, ca instructor de lupte în cadrul CSM Iași.

Pe de altă parte, nu se afla la primul conflict cu legea, în aprilie 2021 fiind condamnat la 1 an și 8 luni de închisoare, cu suspendare, pentru șantaj. Scandalul de la club i-a adus un spor de 5 luni de închisoare, rezultând o condamnare finală la 2 ani și o lună de închisoare. Și executarea acestei pedepse a fost suspendată, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.

Sentința a fost contestată de interlop, acesta cerând aplicarea unei simple amenzi penale de 4.000 de lei, invocând și faptul că se declarase de acord cu prestarea unei munci neremunerate în folosul comunității.

Magistrații Curții de Apel au apreciat însă că în cazul aplicării unei pedepse prea blânde, cum este amenda penală, „va exista riscul real ca el să fie implicit încurajat în reiterarea comportamentului infracțional”. Apelul a fost respins, sentința fiind definitivă.

 

Sursa: Știrile PRO TV

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30