fbpx
 
Instagram Instagram

Vacanţă de coşmar în India. O femeie a fost abuzată sexual, iar soțul ei a fost bătut crunt (VIDEO)


Trei bărbaţi au fost arestaţi, sâmbătă, pentru că au violat în grup o turistă spaniolă care călătorea cu motocicleta împreună cu soţul ei, într-o regiune izolată din estul Indiei, a anunţat presa locală, potrivit AFP.

Atacul a avut loc vineri seară în districtul Dumka, în statul Jharkhand din estul ţării, unde cuplul se oprise pentru a petrece noaptea într-un cort.

Turista spaniolă a reuşit să ajungă la o dubă a poliţiei care patrula în jurul orei 23.00 şi a fost transportată la spital pentru a fi tratată, a explicat ofiţerul de poliţie Pitamber Singh Kherwar pentru ziarul The Times of India.

Pitamber Singh Kherwar a declarat că, după ce a arestat trei persoane în legătură cu atacul, că poliţia caută alţi suspecţi.

Victima este tratată la un spital local din Dumka, iar o anchetă este în curs de desfăşurare.

Femeia şi soţul ei au povestit pe reţelele de socializare calvarul pe care l-au îndurat.

„Este ceva ce nu i-am dori nimănui”, au spus ei într-un videoclip postat pe contul lor de Instagram. Victima apare în clipul video cu multiple urme de lovituri pe faţă, în timp ce soţul ei susţine că are gura „distrusă”.

În 2022, în medie 90 de violuri au fost raportate în fiecare zi în India, potrivit datelor oficiale.

Cu toate acestea, multe cazuri nu sunt denunţate din cauza stigmatului ataşat victimelor şi a lipsei de încredere în investigaţiile poliţiei. Condamnările sunt rare, deoarece cazurile sunt blocate ani de zile în sistemul de justiţie penală supraîncărcat din India.

Violarea în grup şi uciderea brutală a unei studente indiene într-un autobuz din capitala Indiei au şocat lumea în 2012.

Jyoti Singh, studentă la fizioterapie, şi prietenul ei Awindra Pratap Pandey se întorceau acasă de la cinema în seara zilei de 16 decembrie 2012, când s-au urcat într-un autobuz, crezând că acesta îi va duce în siguranţă la destinaţie.

Însă, şoferul autobuzului şi cei cinci complici ai săi, printre care şi un adolescent de 17 ani, aveau alte planuri.

Awindra a fost bătut cu sălbăticie, iar Jyoti a fost violată de cei şase agresori şi torturată cu o cruzime extremă. Agresorii au aruncat apoi cele două victime însângerate din autobuz pe marginea drumului.

Singh a supravieţuit și a reușit să-i identifice pe cei şase agresori.

Cinci adulţi şi un minor au fost acuzaţi de 13 infracţiuni două luni mai târziu, iar patru bărbaţi au fost spânzuraţi în 2020.

Principalul acuzat a fost găsit mort în celula sa din închisoare la o lună după ce a fost acuzat.

Moartea lui Jyoti, supranumită „Nirbhaya” („neînfricată”) de către presa indiană, a declanşat proteste majore şi a forţat guvernul să adopte pedepse mai dure pentru violatori şi pedeapsa cu moartea pentru recidivişti.

 

Sursa: News.ro

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: