fbpx
 
Financial Times Financial Times

O femeie din China a pus la cale o escrocherie cu bitcoin ca să devină zeiță reîncarnată și regina unui microstat european nerecunoscut


O femeie ce spera să fie reîncarnată într-o zeiță și care voia să devină regină a ajuns să fugă de poliție în urma unei escrocherii cu criptomonede.

O femeie ce spera să fie reîncarnată într-o zeiță și care voia să devină regină a ajuns să fugă de poliție în urma unei escrocherii cu criptomonede, scrie dailymail.co.uk.

Zhimin Qian, în vârstă de 45 de ani, a păcălit peste 128.000 de oameni din China, prejudiciul ridicându-se la 5 miliarde de lire sterline în bitcoin, dintre care 3 miliarde de lire sterline au fost confiscate de poliția britanică.

Femeia voia să folosească banii pentru a construi cel mai mare templu budist din Europa, în Liberland, o micronațiune nerecunoscută de la Dunăre.

Qian a sperat că statul neoficial o va face regină și visa că Dalai Lama o va unge drept „Zeiță Reîncarnată”.

Însă visurile sale au fost spulberată după ce autoritățile au descoperit escrocheria sa cu bitcoin. De atunci, Qian este pe fugă, iar Interpolul este pe urmele ei.

Asistentul ei, Jian Wen, a fost condamnat într-un proces pentru spălare de bani, care s-a încheiat luna trecută la Londra.

Qian a condus o companie chineză ce vindea produse de investiții ce promitea profituri uriașe, de până la 300%. Femeia ar fi folosit site-ul Huobi pentru a converti banii investitorilor în bitcoin în valoare de miliarde de lire sterline. Ea a dispărut în anul 2020, încă fiind căutată de autorități.

 

Sursa: Știrile PRO TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Mai 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31