fbpx
 
Șef de post din Maramureș, reţinut de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie. Reacţia conducerii IPJ Maramureş

Șef de post din Maramureș, reţinut de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie. Reacţia conducerii IPJ Maramureş


Şeful postului de poliţie din localitatea Băiuţ, Maramureş a fost reţinut de către ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, care îl suspectează că a primit mită de la un om de afaceri din localitate.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Maramureş a reacţionat marţi dimineaţă, transmiţând că instituţia „are ca deziderat funcţionarea sistemului doar cu poliţişti integri, profesionişti şi se delimitează ferm de orice comportamente sau acţiuni necorespunzătoare”.

Ofiţerii DGA Maramureş au descins, luni seară, la Postul de Poliţie Băiuţ, de unde l-au ridicat pe şeful postului, agentul şef adjunct Florin Precup, scrie vasiledale.ro.

„Ofiţerii anticorupţie îl suspectează că ar fi primit mită de la un agent economic de pe raza comunei Băiuţ. Aceleaşi surse susţin că poliţistul a fost adus la audieri în Baia Mare iar anchetatorii au dispus reţinerea poliţistului pentru 24 de ore. El a fost dus în arestul IPJ Maramureş”, notează sursa citată.

Surse judiciare au confirmat pentru News.ro acţiunea DGA care îl vizează pe poliţist.

Marţi dimineaţă, oficialii IPJ Maramureş au reacţionat public în urma investigaţiei ofiţerilor structurii anticorupţie din MAI.

„Inspectoratul de Poliţie Judeţean Maramureş are ca deziderat funcţionarea sistemului doar cu poliţişti integri, profesionişti şi se delimitează ferm de orice comportamente sau acţiuni necorespunzătoare, care aduc atingere valorilor acesteia şi nu sunt în concordanţă cu legea şi vom susţine toate activităţile specifice procedurilor penale pentru deservirea intereselor justiţiei.

Conducerea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş solicită tuturor poliţiştilor aplicarea prevederilor Codului de Etică şi Deontologie al poliţistului şi tuturor actelor normative în vigoare. La nivelul instituţiei noastre nu sunt tolerate comportamente sau acţiuni necorespunzătoare, sens în care, în cazul depistării unor astfel de încălcări ale legii se dispun măsuri conform competenţelor, în spectrul disciplinar, contravenţional sau penal”, a transmis IPJ Maramureş.

 

Sursa: News.ro


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31