fbpx
Print this page
Pește cu larve la Auchan. Compensația: bomboane

Pește cu larve la Auchan. Compensația: bomboane


Ieșeanca a revenit la magazin cu produsul alterat, dar i s-au oferit niște dulciuri drept scuze. Cazul confirmă declarațiile de la începutul anului ale ministrului Agriculturii: în România se importă pește cu larve pentru că suntem o piață săracă.

 

Caz de depistare a unor cantități de pește alterat la supermarketul Auchan. În urmă cu două săptămâni, o ieșeancă, profitând de dezlegarea la pește, a intrat în supermarket pentru a cumpăra o pungă de macrou congelat. După ce a achitat produsul la casă, s-a îndreptat spre locuință, unde familia aștepta nerăbdătoare. Femeia a decongelat peștele, după care s-a apucat de scos măruntaiele. Când a ajuns la ultimul pește, scena s-a transformat într-un film de groază. În burta macroului a găsit larve.


Nervoasă că și-ar fi putut pune în pericol familia, E.U. s-a întors la magazin să ceară socoteală responsabililor. Cu zâmbetul pe buze, șefa magazinului a transmis că păgubita trebuie recompensată cu o pungă de bomboane, în speranța că nu va face reclamații.

 

Supermarketul este plin în perioada asta a anului

 

Clienta: „M-a costat mai mult drumul”

Mare a fost mirarea ieșencei când a observat cum procedează reprezentanții Auchan în cazul în care sunt identificate produse alterate. „Din cei șase pești, la ultimul am găsit aceste corpuri străine. Era pește ambalat de Auchan. Erau ca niște larve. O prietenă de-a mea a pățit la fel, numai că peștele respectiv era stricat. Tot despre macrou era vorba. Când m-am întors să reclam, cel de la intrare a vorbit cu șefa de magazin, care i-a transmis să-mi dea altă pungă de pește și o pungă de bomboane. Nu-mi venea să cred. Nu am acceptat nimic. M-a costat mai mult drumul cu mașina, din Valea Adâncă până în Centru. Au spus doar că-și cer scuze. Am fost la Protecția Consumatorului, dar când s-au dus în control nu mai era lotul respectiv. Culmea, peștele pe care l-am luat era în termenul de garanție. Cred că nu o să mai mănânc pește prea curând”, a spus E.U.

 

Termenul de garanție expira în martie 2018

 

Nicio reacție oficială

Contactați telefonic, reprezentanții supermarket-ului au refuzat să ofere un punct de vedere. „Da, sunt într-un fel șefa magazinului. Nu pot comenta acest aspect. Lăsați-mi numărul de telefon sau o adresă de e-mail”, a declarat Cristina Butnaru. Nici reprezentanții Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului (CRPC) Regiunea Nord-Est nu au putut oferi un răspuns. Aceștia au explicat că datele privind controalele pot fi oferite în cursul zilei de joi.

 

„O piață de mâna a zecea”

În martie 2016, ministrul Agriculturii Achim Irimescu a șocat opinia publică românească, afirmând, într-un interviu pentru ZF, că România este „o piață de mâna a zecea” în care importatorii își permit să aducă mărfuri de o calitate foarte proastă.
Irimescu a dat exemplul peștelui congelat, pescuit în Marea Nordului, care ar fi infestat cu viermele Anisakis. În Marea Nordului este un vierme care stă în stomacul peștelui. Pentru piețele din Europa acesta se eviscerează și se scoate. În România, care e piață de mâna a zecea, nu se eviscerează, pentru că asta ar însemna mână de lucru. Așadar pentru România se lasă așa, se congelează în principiu, doar că, până ajunge să se congeleze, viermii pot să migreze în mușchi și ăsta e un pește contaminat."

 

O imagine greu de suportat, darămite să mai și mănânci așa ceva!

 

Alte probleme la Auchan

Nu este prima dată când Auchan intră în atenția inspectorilor. În 2013, în urma reclamației unui client, s-a constatat că în supermarketul ieșean un produs de slănină de porc afumată era etichetată greșit. Diferența între cantitatea reală și cea imprimată pe etichetă era flagrantă. Inspectorii CRPC au aplicat supermarketului o amendă în cuantum de 5.000 de lei.
Conform presei centrale, situații mai grave au fost întâlnite la Auchan Constanța. Anul trecut, 18 persoane s-au îmbolnăvit după ce au consumat carne alterată. Acestea au ajuns în spital, după ce au mâncat la restaurantul cu autoservire Maritimo. În urma controalelor, au fost identificate 500 de kilograme de alimente expirate. Localul a fost închis și au fost aplicate amenzi de aproape 40.000 lei. Inspectorii au prelevat mostre de pe suprafețele meselor de autoservire, dar a fost verificată și igiena angajaților.


Citeste si...
Nota
(2 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare