fbpx
 
Ultima încercare pentru fostul președinte al Tribunalului: DNA îl vrea la pușcărie, el spune că este nevinovat

Ultima încercare pentru fostul președinte al Tribunalului: DNA îl vrea la pușcărie, el spune că este nevinovat


Pronunțarea în dosarul în care fostul președinte al Tribunalului Iași, Radu Tărniceru, acuzat de trafic de influență, va fi dată pe 28 martie. Așa au decis judecătorii Curții Supreme.

 

Condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare în primă instanţă, Tărniceriu speră să fie achitat pentru faptele ce îi sunt imputate de către procurori. Avocaţii săi au cerut, ieri, judecătorilor ca achitarea să fie soluţia finală din acest proces. Procurorii DNA Iaşi, însă, nu sunt mulţumiţi nici cu cei trei ani de închisoare cu suspendare stabiliţi de prima instanţă pentru Tărniceriu şi au cerut ca sentinţa finală să fie o pedeapsă de închisoare cu executare.

 

Potrivit motivării primei instanţe, Curtea de Apel Suceava, fapta de trafic de influenţă imputată lui Radu Tărniceriu şi Emanuel Osoianu - un apropiat de-al judecătorului, ar data din 2010, cumpărătorul de influenţă fiind Ioan Leonte, fostul primar din Gorban. Magistraţii au precizat că, în perioada august - septembrie 2010, cei trei s-au întâlnit la un local din zona Moldova Mall, Leonte plângându-se de faptul că nu reuşeşte să intabuleze o suprafaţă de 250 de hectare de pe raza comunei Gorban, având în acest sens şi un proces. Pentru că procesul civil intentat de Leonte se afla pe rolul Tribunalului Iaşi, în stadiu de apel, fostul primar le-ar fi promis lui Tărniceriu şi Osoianu suma de 50.000 de euro pentru a-l ajuta să câştige procesul de la Tribunalul Iaşi, arată „Ziarul de Iași”.

 

În acelaşi document se mai arată că, în ziua pronunţării, judecătorul Tărniceriu i-ar fi spus lui Osoianu să tehnoredacteze un înscris, pe care magistratul ar fi dispus să fie ataşat la dosar.

 

Imediat după soluţie, Emanuel Osoianu ar fi fost cooptat într-o firmă de-a lui Leonte, primind un procent de 20% din părţile sociale, echivalentul a aproximativ 85.000 de euro. Osoianu a ieşit din firmă în mai puţin de o lună, aflând că e posibil să fie anchetat. În cele din urmă, Leonte a reuşit să câştige procesul şi a obţinut terenul dorit. Încă de la momentul trimiterii în judecată, judecătorul Radu Tărniceriu a declarat că este nevinovat.

 

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30