fbpx
Print this page
„Beleaua” a dat din nou de belea! Adrian Corduneanu, condamnat pentru șantaj

„Beleaua” a dat din nou de belea! Adrian Corduneanu, condamnat pentru șantaj


Interlopul Adrian Corduneanu, supranumit „Beleaua”, a fost condamnat de Judecătoria Iaşi la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de şantaj. Avocaţii săi au anunțat că vor contesta decizia.

 

Magistraţii ieșeni au dispus, astăzi, condamnarea lui Adrian Corduneanu la trei ani şi şase luni de închisoare, pentru şantaj în formă continuată. În acelaşi dosar a mai fost condamnat şi un apropiat de-al interlopului, Ionel Bogdănici, care a primit o pedeapsă de 2 ani şi 9 luni de închisoare cu executare.

 

„Instanţa dispune confiscarea specială a unui cuţit cu lungimea, în poziţia deschis, de 20 cm, din care 9 cm este lungimea lamei, iar 11 cm este lungimea mânerului, ce prezintă pe o parte a lamei inscripţia Haller, cuţit ridicat de la inculpatul Bogdănici Ionel”, arată judecătorii care au admis în parte acţiunea civilă şi i-a obligat pe cei doi, în solidar, la plata către partea vătămată a unor despăgubiri în valoare totală de 43.500 de lei şi 1.000 de euro. Decizia poate fi contestată la instanţa de judecată superioară.

 

Avocaţii celor doi spun că vor formula apel, considerând că soluţia este injustă. „Soluţia pronunţată de instanța de fond este inechitabilă în condiţiile în care probele administrate în cauză nu susţineau sub nici un aspect vinovăţia inculpaţilor.Vom promova apel cu siguranţă”, a declarat avocatul Anca Drăgoi, apărătoarea lui Bogdănici, pentru „Adevărul”.

 

Victima lui Adrian Corduneanu şi Ionel Bogdănici, T.P. este agent de de vânzări în Iaşi şi vindea betoane în numele unei firme din Iaşi. În toamna anului 2015, T.P. ar fi fost contactat de către Adrian Corduneanu, care l-ar fi ameninţat să nu mai ducă clienţii către firma la care era angajat ci către o altă societate care avea acelaşi profil, administrată de Ionel Bogdănici, un apropiat al clanului Corduneanu.

 

Pentru a fi bine înțeles, Adrian Corduneanu l-ar fi înţepat, la un moment dat, cu un cuţit în picior pe T.P, l-ar fi lovit cu palmele peste faţă şi l-ar fi ameninţat cu moartea, au mai precizat surse juridice. „În perioada octombrie-noiembrie 2015, cei doi au obţinut în mod injust, prin constrângere de la persoana vătămată P.T, suma de de 1.000 euro şi 30.000 lei, iar începând cu data de 16.03.2016, şi-au reluat activitatea de constrângere a persoanei vătămate, impunând acesteia să desfăşoare activităţi generatoare de foloase materiale, în interesul acestora”, au precizat procurorii de caz.

 

„Suma în lei a fost obţinută prin amanetarea bijuteriilor din aur din familie, la Casa de amanet Piciu, ulterior partea vătămată contractând două credite bancare pentru a reupera aceste bijuterii. Această situaţie, cunoscută de soţie şi părinţi a fost de natură a provoca o stare de puternică teamă faţă de persoana vătămată şi membrii familiei, cu privire la integritatea lor şi a bunurilor, cu atât mai mult cu cât Corduneanu Adrian a creat persoanei vătămate certitudinea că îi controlează îndeaproape întreaga activitate profesională, că îl urmăreşte în trafic, îl poate găsi oriunde şi îi poate face orice doreşte fără a suporta nicio repercursiune”, au mai spus anchetatorii.


Citeste si...
Nota
(5 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Articole similare