fbpx
 
Pe urmele lui Rizea. Fostul deputat PSD, acuzat că a mai dat o țeapă de 4.000 de euro unei agenții de turism

Pe urmele lui Rizea. Fostul deputat PSD, acuzat că a mai dat o țeapă de 4.000 de euro unei agenții de turism


Cristian Rizea este acuzat de Paralela 45 că nu şi-a plătit biletele de avion. Anunţul vine la câteva zile după ce un hotel a reclamat că nu şi-a plătit cazarea.

 

Fostul deputat PSD Cristian Rizea datorează de circa doi ani companiei Paralela 45, una din cele mai mari agenţii de turism din România, aproximativ 4.000 de euro pentru zece bilete de avion pe ruta București-Nisa, a declarat miercuri, pentru News.ro, proprietarul companiei, Alin Burcea, care consideră că Rizea este „un escroc în serie care nu a vrut nicio clipă să plătească aceste bilete”, şi că orice încercare de a-şi recupera banii s-a dovedit un eşec.

 

„De aproape doi ani îmi datorează această sumă. Mi-a cerut nişte bilete de avion pe Nisa. Vreo zece bilete de circa 4.000 euro. Eu am aflat ulterior că era o gaşcă întreagă din România care mergea la Monte Carlo. La momentul respectiv, Rizea era preşedintele PSD Sector 5, deci am mers pe încredere într-un deputat în Parlamentul României, nu era un ţigan din Colibaşi”, a spus Burcea, pentru News.ro.

 

Patronul Paralela 45 a menţionat că a încercat pe diverse căi să ajungă la Rizea ca să îşi recupereze banii, dar nu a reuşit.

 

„Îşi schimbă telefonul din două în două săptămâni. A dispărut ca măgarul în ceaţă. L-am văzut anul trecut anchetat de Poliţie, iar acum am scris o postare pe Facebook, pentru că am văzut că a mai dat ţeapă unui hotel”, a precizat Burcea.

 

Patronul agenţiei de turism susţine că l-a cunoscut pe fostul deputat PSD Rizea în anul 2015, pe litoral.

 

„Nu îl ştiam bine, am avut una-două întâlniri. Dar când lumea te ştie deputat îţi acordă un gir de seriozitate. Este un escroc în serie, am văzut că a ţepuit mai multă lume. El de la început nu a vrut să plătească. Îl mai ia DNA-ul , îl mai ascunde câte o lună”, a adăugat Burcea, precizând că nu a semnat niciun contract cu Cristian Rizea.

 

Fostul deputat PSD Cristian Rizea şi un prieten de-al său, Ciprian Țîrdea, care au candidat anul trecut din partea PRU la alegerile parlamentare, vor fi daţi în judecată de administratorul unui hotel din Vaslui după ce aceştia au stat, în timpul campaniei electorale, la un hotel din municipiul Vaslui, unde au mâncat şi băut, fără să achite serviciile hoteliere în valoare totală de peste 43.000 de lei.

 

Potrivit reprezentanţilor Hotelului Racova din Vaslui, cei doi politicieni au plecat chiar în noaptea alegerilor generale din cele două camere pe care le închiriaseră la începutul lui noiembrie, fără a plăti pentru cazarea de care au beneficiat pe perioada celor 40 de zile.

 

De asemenea, Cristian Rizea şi Ciprian Țîtirdea au semnat şi toate notele de plată de la restaurantul hotelului, unde au mâncat, bonuri pe care, de asemenea, nu le-au achitat.

 

Suma totală pe care cei doi o au de plătit la hotelul din Vaslui se ridică la 43.220 de lei. Cea mai mare factură ca valoare, respectiv 40.803,99 lei, este pe numele lui Ciprian Țîrdea, cel care, de altfel, a semnat majoritatea notelor de plată de la restaurant, unde politicienii au oferit mâncare şi băutură la zeci de persoane pe perioada desfăşurării campaniei electorale.

 

„Chiar în noaptea alegerilor, cei doi au plecat fără să anunţe pe nimeni, lăsând cheile de la camere fie în uşă, fie aruncate pe un pat. A doua zi, am reuşit să-i contactăm telefonic şi au spus că vor achita, apoi au început să paseze de la unul la altul, până nu au mai răspuns la telefon. În consecinţă, am luat legătura cu preşedintele partidului, domnul Diaconu, care, la fel, ne-a promis că se rezolvă ca, apoi, nici dumnealui să nu ne mai răspundă la telefon”, a declarat, marţi, pentru News.ro directorul Hotelului Racova din Vaslui, Răzvan Condurache.

 

În consecinţă, reprezentanţii hotelului au apelat, încă din decembrie 2016, la executorii judecătoreşti, care i-au notificat pe cei doi politicieni cu privire la facturile pe care le au de achitat pentru serviciile de care au beneficiat la unitatea hotelieră.

 

„Cei doi foşti clienţi ai noştri nu au răspuns nici la aceste notificări de plată. în consecinţă, avocaţii firmei au decis să ne adresăm instanţei pentru a recupera contravaloarea serviciilor prestate”, a adăugat Răzvan Condurache.

 

Potrivit acestuia, firma nu a făcut încă plângere la Poliţie, o decizie în acest sens urmând să fie luată tot de către avocaţi.

 

Fostul deputat Cristian Rizea s-a cazat la Hotelul Racova pe 1 noiembrie, având în vedere că a candidat, din partea PRU, pe prima poziţie la Camera Deputaţilor pe listele din judeţul Vaslui. Colegul său de partid Ciprian tirdea a deschis, la rândul său, lista de candidaţi din judeţul Vaslui pentru Senat.

 

Cristian Rizea a fost membru PSD până în luna august a anului trecut, când a trecut la PRU.

 

Rizea a fost marţi dimineaţa la înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, unde a dat o declaraţie ca martor în dosarul "CET Govora”. El a arătat în declaraţia de martor că nu-şi mai aminteşte cu ce sumă i-a vândut o vilă din Bucureşti fostului senator Dan Șova, pentru care a primit o parte din bani şi restul sumei în 60 tranșe lunare de câte 5.000 de euro, de fiecare dată în numerar, respectiv în total 300.000 de euro, precizând că nu au încheiat un act adiţional pentru că aveau încredere.

 

În martie 2016, deputatul PSD Cristian Rizea a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţa şi spălare de bani, alături de omul de afaceri Lucian Colțea, care i-ar fi dat 300.000 de euro ca să intervină la RAAPPS pentru retrocedarea unui teren într-o zonă rezidenţială din Bucureşti şi la Primăria Chiajna pentru un teren aflat în litigiu.

 

Cristian Rizea a fost pus sub control judiciar pe 10 martie 2016, la o zi după ce Cameră Deputaţilor a aprobat reţinerea sa, dar a respins cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive. Rizea trebuia să depună o cauţiune de 1,5 milioane de lei, în cadrul măsurii preventive.

 

(Sursa: Știrile Pro TV)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30