Victor Ponta, dat pe mâna Parchetului General într-un dosar disjuns de la DNA

Victor Ponta, dat pe mâna Parchetului General într-un dosar disjuns de la DNA


După ce DNA a clasat cauza privind infracţiunea de conflict de interese în ceea ce-l priveşte pe fostul premier Victor Ponta, o pare din aceasta a fost disjunsă şi trimisă la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), pentru „infracţiuni care nu sunt de competenţa DNA-ului".

 

„La data de 22 martie 2017 s-a dispus clasarea cauzei privind infracţiunea de conflict de interese (3 fapte) ce au fost reţinute în sarcina lui Victor Viorel Ponta, raportat la calitatea sa de prim ministru (cauză mediatizată prin comunicat nr. 1026/ 5 iunie 2015). Soluţia de clasare pentru această infracţiune s-a dispus deoarece a intervenit cauza de împiedicare a efectuării urmăriri penale faţă de Victor Viorel Ponta pentru faptele menţionate, ca urmare a faptului că solicitarea DNA de încuviinţare a urmării penale a fost respinsă de Plenul Camerei Deputaţilor. Cu privire la presupuse infracţiuni privind fapte care nu sunt de competenţa DNA s-a dispus disjungerea şi declinarea competenţei de soluţionare în favoarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie", se arată într-un răspuns al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), potrivit MEDIAFAX.

 

Dosarul disjuns şi transmis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie priveşte infracţiuni de evaziune fiscală.

 

Fostul premier Victor Ponta a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte patru persoane, printre care fostul senator Dan Şova şi fostul director al Complexului Energetic Rovinari, Laurenţiu Ciurel, în dosarul cunoscut ca "Turceni-Rovinari".

 

(Sursa: realitatea.net)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top