Jandarm ieșean, târât prin sălile de judecată pentru că și-a făcut datoria

Jandarm ieșean, târât prin sălile de judecată pentru că și-a făcut datoria


Un jandarm din judeţul Iaşi a fost trimis în judecată de procurori după ce, în timpul unei misiuni, a împins o femeie care l-a lovit uşor în spate. Victima şi-a rupt mâna, fapt ce i-a determinat pe anchetatori să încadreze fapta la purtare abuzivă, infracţiune pentru care jandarmul îşi poate pierde funcţia. Judecătorii ieşeni au dispus achitarea jandarmului, însă decizia nu este încă definitivă.

 

Jandarmul a fost judecat de Tribunalul Militar Iași după ce, în timpul unei intervenţii într-un cartier de romi, şi-a „permis“ să împingă ruda unei persoane recalcitrante care pusese mâna pe el. Femeia împinsă de jandarm a căzut şi şi-a rupt mâna, scrie „Adevărul”.

 

Jandarmul a fost însă achitat de magistraţii militari, care, potrivit motivării instanţei, a reacţionat conform procedurilor atunci când a folosit violenţa.

 

„Este acceptat de instanţă că acesta, la un moment dat, stingherit de partea vătămată care încerca să-l tragă înapoi, s-a întors şi a împins-o pentru a o îndepărta. Acest gest al inculpatului este pe deplin justificat de misiunea pe care o desfăşura şi nu a avut intenţia de a vătăma pe P.E., ci numai de a o îndepărta. Faptul că partea vătămată a căzut pe mâna care a fracturat-o, dar ca urmare a dezechilibrării în urma împingerii, nu poate fi imputat inculpatului atâta timp cât acesta era în plină acţiune fizică de imobilizare, drept pe care îl conferea legea. Urmează ca instanţa să reţină existenţa cauzei justificative“, se mai arată în motivare. Jandarmul nu va fi nevoit să plătească nici daunele solicitate de femeia care s-a ales cu mâna ruptă, respectiv 50.000 de euro.

 

Omul legii nu a scăpat definitiv însă de problema penală ivită după respectiva intervenţie. Atât Parchetul, cât şi femeia agresată au formulat apel. Procesul se va relua peste câteva zile la Curtea de Apel Militară Bucureşti.

 

 


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top