Director din APIA, trimis în judecată pentru fapte de corupție

Director din APIA, trimis în judecată pentru fapte de corupție


Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Panait Șamata, la data faptelor consilier superior în cadrul APIA Tulcea, în prezent director executiv adjunct APIA Constanța, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de folosire de documente false, inexacte ori incomplete în vederea obținerii de fonduri europene, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals intelectual.

 

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, în perioada 2011-2012, Panait Șamata, în calitate de consilier superior în cadrul APIA Tulcea – Centrul Local Baia, a falsificat prin contrafacere 10 înscrisuri sub semnătură privată (cereri, angajamente și declarații) pe care le-a completat și semnat în numele a doi fermieri fără acordul sau știința lor.

 

De asemenea, în același context, inculpatul, în calitate de funcționar public, a falsificat acte oficiale cu prilejul întocmirii lor, prin consemnarea faptului că fermierii respectivi s-au prezentat, au completat și semnat cererile depuse la sediul A.P.I.A. Tulcea - Centrul Local Baia.

 

Ulterior, toate înscrisurile falsificate au fost folosite de același consilier, prin înregistrarea și includerea lor, cu rea-credință, în procedurile de aprobare subvenții agricole pentru perioada 2011-2012.

 

Aceste demersuri ale lui Panait Șamata au avut ca finalitate obținerea pe nedrept, scriptic, pe numele unuia dintre cei 2 fermieri, a sumei totale de 24.516 lei, reprezentând fonduri europene și naționale nerambursabile.

 

În această cauză, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a precizat că se constituie parte civilă.

 

Totodată, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumei de 25.000 lei depusă de Panait Șamata la o unitate bancară.

 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Tulcea, cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză. 

 

(Sursa: realitatea.net)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top