fbpx
 
Rămâi fără cuvinte! Primărița UDMR care a luat 858 de șpăgi

Rămâi fără cuvinte! Primărița UDMR care a luat 858 de șpăgi


Din 2006 până în 2011, în fiecare lună, la salariu, cei 20 de funcţionari ai Primăriei Sălacea îi plăteau primăriţei Porsztner Sarolta o şpagă pentru un spor de 350 lei

 

Dezvăluirea aparţine procurorilor, care au aflat povestea în urmă cu doi ani, iar zilele trecute, după finalizarea anchetei, au dispus trimiterea în judecată a femeii, pentru un număr record de fapte de luare de mită: 858, informează colegii de la ebihoreanul.ro.

 

Porsztner Sarolta, 52 de ani, a devenit primăriţa comunei Sălacea în 2004 şi a pierdut funcţia în 2012, când la alegerile interne ale UDMR colegii au decis să-l susţină pe Horváth Béla, devenit atunci, la cei 24 de ani ai săi, cel mai tânăr primar din România. Afacerile penale ale fostei primăriţe au ieşit la iveală, însă, abia trei ani mai târziu, în urma unui denunţ înregistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor.

 

„În calitate de primar al comunei Sălacea, în perioada 2004-2012, numita Porsztner Sarolta nu a semnat statele de plată pentru angajaţii Primăriei decât după ce a primit de la fiecare dintre aceştia câte 50 lei pe lună, sume obţinute prin şantaj şi ameninţare cu desfacerea contractului individual de muncă”, se arăta în delaţiune.

 

Combinaţia a ţinut până în octombrie 2011, când auditorii Camerei de Conturi Bihor au stabilit că sporurile cu pricina fuseseră, de fapt, nelegale şi au dispus recuperarea pagubelor. Atât doar că, după un an, datoriile au fost şterse, ca urmare a unei amnistii fiscale decretate de Guvern.

 

Pentru Porsztner, atâta cât a durat, afacerea a fost bănoasă: procurorii au calculat că în perioada iulie 2006 - octombrie 2011 primăriţa a încasat 858 şpăgi, în valoare totală de aproximativ 25.000 lei, motiv pentru care acum a fost trimisă în judecată pentru luare de mită în formă continuată.

 

(Sursa: EVZ.ro)


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: