fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
EXPLOZIA DIN COPOU. 6 angajați Delgaz, în vizorul Parchetului

EXPLOZIA DIN COPOU. 6 angajați Delgaz, în vizorul Parchetului


Șase angajați Delgaz Grid au fost chemați la audieri de procurori în cazul exploziei blocului din Copou, în care şi-au pierdut viaţa două persoane. În dosar se fac cercetări pentru ucidere din culpă și distrugere calificată. La aproape un an de la tragedie, atenția procurorilor se îndreaptă spre o neglijență în serviciu.

 

Angajații citați de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași erau desemnați să facă verificări și în zona în care s-au produs explozia, potrivit unor surse din rândul anchetatorilor.

 

Trei dintre aceștia au fost chemați la audieri joi, însă aceastea s-au amânat pentru că avocații lor au solicitat să studieze dosarul. Ceilalți angajați au fost citați pentru vineri.

 

Contactați de REPORTER DE IAȘI, reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași au declarat doar că „sunt audieri”, fără să precizeze ce calitate au cele șase persoane în dosar.

 
Angajații E On însoțiți de apărători s-au prezentat joi la audieri

 

Citește și Blocul din Copou: explozia – o secundă, ancheta – o eternitate

 

Două persoane au murit

O explozie puternică a zguduit blocul C2 de pe strada Văscăuţeanu, din Copou, la începutul lunii august a anului trecut. În urma deflagraţiei, doi oameni şi-au pierdut viaţa: profesorul universitar Victor Bulacovschi, fost prorector al Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi” şi soţia sa, fost cercetător la Institutul de Chimie Marcomoleculară „Petru Poni”. Alţi 11 oameni au fost răniţi.

În urma tragediei, Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi a deschis o anchetă, infracţiunile cercetate fiind distrugere calificată şi ucidere din culpă. În cauză au fost dispuse o serie de expertize pentru a stabili cu exactitate cauza deflagraţiei.

Din primele informatii, vehiculate imediat după producerea tragediei, explozia ar fi fost produsă de la o acumulare de gaze şi ar fi pornit cel mai probabil de la subsolul imobilului, în momentul în care una din persoanele decedate ar fi aprins lumina în boxa pe care o deţinea.


 
Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« August 2022 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Cartierul Austriac