fbpx
 
Mafia italiană, lovită în inimă: 23 de șefi de clan arestați

Mafia italiană, lovită în inimă: 23 de șefi de clan arestați


Poliţia italiană a desfăşurat raiduri majore împotriva organizaţiilor mafiote ‘Ndrangheta şi Cosa Nostra. ‘Ndrangheta este cea mai puternică organizaţie de tip mafiot din Italia, activă în aproximativ 30 de ţări.

 

Aproximativ 116 presupuşi mafioţi ai organizaţiei ‘Ndrangheta au fost arestaţi marţi, a declarat poliţia italiană, în cadrul celei mai ample operaţiuni coordonate ce a avut loc împotriva celei mai puternice organizaţii mafiote din Italia.

 

Peste 1.000 de poliţişti, susţinuţi de elicopter şi câini de poliţie, au fost implicaţi în aceste raiduri, care au dus la arestarea a 23 de şefi de clan. Organizaţia ‘Ndrangheta are sediul în regiunea italiană Calabria.

 

„Am acţionat împotriva celor mai importanţi şefi ai familiei”, a declarat Federico Cafiero de Raho, procurorul de stat al Reggio Calabria, capitala regiunii Calabria.

 

Şeful poliţiei, Giuseppe Governale, a descris operaţiunea poliţienească coordonată ca fiind o lovitură în „inima” organizaţiei ‘Ndrangheta la nivel naţional şi internaţional.

 

Investigaţiile care au dus la raidurile şi arestările de marţi au descoperit că ‘Ndrangheta a înfiinţat tribunale paralele pentru a soluţiona dispute şi pentru a manipula contractele publice, inclusiv un contract pentru construirea unui tribunal local în Calabria.

 

‘Ndrangheta este cea mai puternică organizaţie mafiotă a Italiei, depăşind renumita organizaţie Cosa Nostra din Sicilia. Poliţia italiană a mai desfăşurat marţi şi un raid la scară mare împotriva Cosa Nostra, arestând 54 de persoane implicate în crimă organizată, trafic de droguri, şantaj şi jafuri.

 

‘Ndrangheta este implicată în şantaje, omoruri, trafic de droguri şi arme, spălare de bani şi corupţie răspândită.

 

Organizaţia este considerată ca având o “supremaţie absolută” asupra traficului de cocaină în Europa, a declarat Organizaţia naţională anti-mafia din Italia în raportul său anual, care a fost publicat luna trecută.

 

Acelaşi raport a mai susţinut că ‘Ndrangheta “este prezentă în toate sectoarele cheie din politică, administraţie publică şi economie”, deseori folosind corupţia, în defavoarea violenţei, pentru a-şi atinge obiectivele.

 

Activă în aproximativ 30 de ţări, ‘Ndrangheta are, de asemenea, o “prezenţă stabilă” în Olanda, Belgia şi Germania. De fapt, organizaţia a reuşit să se infiltreze în întregime în Canada şi SUA.

 

Totuşi, organizaţia a suferit o serie de lovituri recente. Raidurile de marţi au avut loc la mai puţin de o lună după ce un şef evadat italian al ‘Ndrangheta, acuzat de trafic internaţional de droguri, a fost arestat în Brazilia.

 

Arestarea a avut loc după ce Giuseppe Giorgi a fost capturat într-un buncăr din interiorul locuinţei sale din San Luca, Calabria. Giorgi, şef mafiot al ‘Ndrangheta, s-a ascuns de autorităţi timp de 26 de ani.

 

La sfârşitul lunii mai, poliţia din Italia şi Germania a arestat 22 persoane implicate într-o operaţiune de trafic de cocaină asociată cu organizaţia ‘Ndrangheta.

 

(Sursa: Epoch Times România)


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30