fbpx
 
Haosul din mintea lui Chirica, împachetat frumos în staniol

Haosul din mintea lui Chirica, împachetat frumos în staniol


Pentru Chirica e chiar bine. Pierderea finanţării PNDL pentru terenurile de sport e din ciclul „Iaşul scos de pe harta ţării", dar primarul are timp să se mai caine vreo doi ani, va promite alocarea bugetară, o va tărăgăna că n-are cine face proiect tehnic, apoi va efectua lucrările „in house", aşa că financiar va fi perfect.

 

Terenurile de sport au fost o idee susţinută vehement în 2016 de echipa REPORTER DE IAŞI. Copiii nu au unde bate mingea, nu au unde arunca la coş. În momentul ăsta, trebuie să ai pile ca să intri pe un teren de baschet, accesul e doar în circuit închis. Administraţia consumă milioane de lei pentru salariile unor funcţionari care nu aduc nicio plusvaloare. Stau cu fundurile pe scaun şi-atât.

 

Terenurile de sport trebuiau făcute de 10 ani. Chirica a furat ideea şi a vânturat-o ca un angajament, fără să facă nimic. La fel vara asta, PNL a zis să se deschidă porţile şcolilor în vacanţă, primarul a reluat fix aceeaşi idee ca şi cum ar fi a lui, dar n-a mai făcut nimic după aceea. Un soi de a vorbi singur în oglindă, minţind ca pe apă şi uitându-şi vorbele de la mână pân-la gură. Azi, 4 august, niciun teren nu s-a deschis.

 

Lui Chirica îi place mult să anunţe lucruri, ducându-ne cu zăhărelul ca pe copiii de grădiniţă. Acoperă fiecare scandal cu propria versiune, se minte frumos şi ne minte pe toţi. Eşecul PNDL este catastrofal pentru Iaşi. Practic, nu mai avem reprezentare în faţa Guvernului, nu mai avem o administraţie plătită să ne reprezinte. Chirica îşi conservă imaginea şi împarte sinecuri şi contracte servite pe SEAP cercului său de prieteni. O debandadă a unei găşti aflate într-un banchet perpetuu şi care a pierdut simţul realităţii.

 

Prin acoperişul Palatului Braunstein se vede cerul. E ditamai gaura. Pe-acolo plouă şi apa distruge structura de rezistenţă. E o dramă sub ochii noştri. Chirica însă continuă să aştepte un răspuns de la Ministerul Dezvoltării, deşi termenul a trecut de mult. Şi-a angajat un alt prieten ca director general în Primărie, dar şi acesta doarme în papuci. Nu ştie mai mult. Palatul într-o rână e un simbol al stării de fapt: faţada e acoperită cu un banner uriaş, iar înăuntru se ascunde un corp scheletic. E haosul din mintea lui Chirica împachetat frumos în staniol.


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: