fbpx
 
Asimionesei, al doilea bloc: vrea locuințe pe 379 mp

Asimionesei, al doilea bloc: vrea locuințe pe 379 mp


Fondatorul BZI încearcă să tragă cât poate de mult de o suprafață de teren foarte mică. Familia de la BZI a cumpărat la licitație un teren al Remat, firmă aflată în insolvență. La începutul lunii iulie, o firmă controlată de ei a depus actele pentru PUZ-ul unui bloc pe terenul de 379 mp din Galata.

 

Familia Asimionesei, cea care controlează BZI, repetă isprava cu pensiunea de pe Sărărie. După ce au cumpărat la licitație un teren de 379 mp al Remat, în Galata, au depus PUZ pentru „unități de cazare și locuințe colective”. Formularea arată că, din start, nu au intenția de a realiza acolo o pensiune, ci un bloc de locuințe.

 

PUZ din iulie

Terenul scos la licitație în cadrul insolvenței Remat este pe strada Hatman Șendrea 46-48, în apropiere de Băile Nicolina, în cartierul Galata. Terenul are doar 379 mp, cu o deschidere la stradă de 18 m, și acolo a funcționat un centru de preluat deșeuri reciclabile al Remat. Terenul a fost achiziționat la licitație contra sumei de 35.000 de euro.

Pe 4 iulie, o firmă controlată de familia Asimionesei, SC Grafic Beta Trust, a solicitat un certificat de urbanism la Primăria Iași. În cerere menționează intenția de a construi “unități de cazare și locuințe colective pe teren proprietate”.

 

Pe acest teren înghesuit, Asimionesei vrea un bloc. Vor fi probleme cu locurile de parcare

 

„Va obține autorizație”

Specialiștii spun că nu este loc, pe 379 mp, de două clădiri. Cel mai probabil, familia Asimionesei va încerca să construiască acolo un bloc, iar felul în care este formulată cererea face acest lucru posibil. „Există posibilitatea să obțină autorizație de construcție. Există reglementări care permit construirea pe suprafețe de la 150 mp de teren în sus”, ne-a spus Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Faptul că terenul a fost achiziționat de familia Asimionesei este confirmat de oamenii din zonă, care l-au identificat pe noul proprietar ca fiind același cu cel care controlează BZI.

 

 

Precedentul Sărărie

Nu ar fi ceva nou ca Asimionesei să mascheze intenția de a construi un bloc cu cea de a face o pensiune. În cazul precedent este chiar mai grav, pentru că intenționează să nu respecte un contract de asociere cu Primăria, care i-a cedat, pentru 4.000 de euro pe an, 4.000 mp de teren pe Sărărie. Contractul este atât de generos cu proprietarul BZI încât nici măcar nu mai poate fi negociat. Asimionesei a solicitat acolo, conform contractului, autorizație pentru spații de cazare de tip pensiune. În realitate, vrea să facă bloc și l-a scos deja la vânzare, deși nici măcar actele nu sunt gata. Există voci în Primărie care anunță anularea de drept a contractului dacă va încerca asta.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30