fbpx
 
Cine îl poate opri pe pompierul ţepar Narcis Baltariu?!

Cine îl poate opri pe pompierul ţepar Narcis Baltariu?!


A fost sancţionat pentru compromiterea onoarei militare, dar nu s-a lăsat de înşelat oamenii. Numărul celor ţepuiţi de angajatul ISU care este şi agent imobiliar creşte de la o zi la alta. Şeful său spune că, în secunda în care Parchetul îl va urmări penal pe Baltariu, îl va da afară.

 

Subofiţerul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţe (ISU) Iaşi, Narcis Baltariu, care se ocupă şi de afaceri imobiliare pare a-şi fi făcut un obicei din a trage ţepe celor în căutare de chirie în Iaşi.

 

Victime pe bandă rulantă

După ce REPORTER DE IAŞI a prezentat, lunile trecute, cazurile unei femei din Iaşi şi a unor tineri din Suceava păcăliţi de Baltariu, iată că tot mai multe persoane se plâng de faptul că au încheiat contracte cu agenţia Narcis Imobiliare, au dat banii şi au fost lăsaţi cu ochii în soare. O femeie dintr-un oraş din judeţul Iaşi, care doreşte să-şi păstreze anonimatul, îl acuză şi ea pe pompierul imobiliar de înşelăciune. „La jumătatea lunii aprilie, am venit în Iaşi pentru a căuta un apartament pe care să-l închiriem începând cu luna iulie. Una dintre fete începe facultatea, iar cealaltă a intrat la un liceu din Iaşi. Am găsit pe Internet o ofertă din partea firmei domnului Narcis. Noi am fi vrut în Păcurari să închiriem, dar el ne-a spus că e mai bine pentru fete să stea mai în Centru. Ne-a arătat un apartament cu două camere, din Lazăr Residence, de pe strada Adunaţi“, zice femeia.

 

Semne că ceva nu este în regulă

După ce le-a arătat apartamentul, Narcis Băltariu a semnat cu femeia un contract de închiriere începând cu data de 1 iulie. „Am plătit 250 de euro chiria pe prima lună şi 225 de euro comisionul firmei. Atunci s-a purtat foarte frumos cu noi. Eu trebuia să ajung la un spital din Iaşi, iar el s-a oferit să ne ducă cu maşina lui“, îşi aminteşte victim lui Baltariu.

Cu câteva zile înainte de 1 iulie, femeia a avut un deces în familie şi nu a mai putut să vină să ia cheile. „I-am spus domnului Narcis care este situaţia şi l-am rugat să schimbăm contractul pentru data de 1 august. A fost foarte drăguţ şi a acceptat. Nici nu-mi imaginam ce urma să se întâmplă. Pe 28 iulie, l-am sunat pentru a vorbi cum facem să ne dea cheile. Nu a răspuns la telefon“, zice păgubita.

 

În trecut, Baltariu a mers la o televiziune locală pentru a explica dedesubturile pieţei imobiliare

 

„Ştiri false, nu le băgaţi în seamă!“

Văzând că nu-i răspunde mai multe zile la telefon, femeia a rugat un prieten din Iaşi să meargă la firmă să-l caute pe Baltariu. „Adresa pe care o are el pentru firmă este de fapt o casă părăsită. Când am auzit asta, am început să caut pe Internet şi am văzut articolele din REPORTER DE IAŞI, iar pe nişte pagini de Facebook mai mulţi acuzau faptul că au fost păcăliţi de domnul Narcis. În cele din urmă, mi-a răspuns la telefon şi mi-a spus: «Sunt nişte ştiri false, nu le băgaţi în seamă!» Mi-a spus că în Iaşi sunt multe agenţii imobiliare, că sunt mulţi care vor să-i facă rău şi să stăm fără grijă că ne dă cheile“, adaugă femeia.

 

„Să-mi dea banii. Nu vreau să-i fac rău“

Între timp, femeia a închiriat un alt apartament şi spune acum că vrea ca Baltariu să-i dea banii înapoi. „Am continuat să-l sunăm. De-abia pe 15 august am dat de el. Ne-a trimis un mesaj în care ne spunea că este într-un spital în Italia (motiv invocate şi anterior, în discuţiile cu alţi ţepuiţi n.r.) şi că pe 22 august ajunge în Iaşi şi ne va da banii înapoi. De atunci nu a mai răspuns la telefon. Nu vreau decât să-mi dea banii înapoi. Nu vreau să-i fac rău. Dacă va trebui, n-am încotro. Vreau să merg la un avocat, împreună cu alţi păgubiţi, cu care am luat deja legătura, şi să-l dăm în judecată“, menţionează femeia.

 

A înşelat o femeie cu patru copii

O altă femeie, din Suceava, a scris pe o pagină a unei reţele de socializare că a fost păcălită de Narcis Baltariu cu suma de 950 de euro. „Sunt mai multe persoane pe care am înţeles că le-a păcălit domnul Narcis. Este o doamnă din Suceava pe care a păcălit-o cu 950 de euro“, mai spune persoana care s-a destăinuit pentru REPORTER DE IAŞI.

Pe aceeaşi pagină de Facebook, o femeie cu patru copii acuză faptul că a plătit chiria pentru prima lună şi comisionul pentru închirierea unui apartament şi, la fel, nu a mai văzut nici cheia apartamentului închiriat şi nici banii. Alţii spun că au reuşit să ia banii înapoi de la Narcis Baltariu după ce l-au ameninţat că-l dau în judecată. REPORTER DE IAŞI a încercat în mod repetat să ia legătura cu Narcis Baltariu, însă acesta avea telefoanele mobile închise.

 

Tactica „Ia banii şi fugi”

Modul în care operează pompierul ieşean pare desprins dintr-un scenariu de film. Baltariu practică preţuri de închiriere puţin sub preţul pieţei, tocmai pentru a-şi atrage clientela. De obicei, în plasă îi cad persoane care nu sunt din Iaşi şi care nu pot să-l caute în fiecare zi. Pentru a le câştiga încrederea, se poartă frumos, le arată apartamentele, pe unii chiar îi duce cu maşina dacă vor să ajungă în altă parte după ce au văzut apartamentul. După ce victima semnează contractul şi se vede cu banii în buzunar, Narcis „cel bun“ se transformă în „hiena“ avidă de bani. La data stabilită nu mai vine să predea cheia şi inventează tot felul de scenarii, motivând că nu este în localitate, că este plecat din ţară sau că a avut un accident, pentru a le face pe victime să se lase păgubaşe.

Dacă persoanele renunţă să-l mai caute, Narcis rămâne cu banii luaţi, iar dacă este ameninţat cu poliţia sau cu procesul, înapoiază parte din bani sau chiar toţi banii.

 

Zilele lui Baltariu în maşinile ISU sunt numărate

 

Îşi va pierde haina militară

Inspectorul-şef al ISU Iaşi, Dan Iamandi, susţine că în momentul în care va primi o hârtie din partea Parchetului, Narcis Baltariu nu va mai putea lucra în cadrul instituţiei pe care o conduce. „Narcis Baltariu a fost sancţionat disciplinar pentru compromiterea onoarei militare. De o săptămână este în concediu medical şi nu îl pot sancţiona. Una dintre persoanele presupus păcălite a fost la mine şi s-a plâns de domnul Baltariu. Din câte ştiu eu, este făcută o plângere la Parchet împotriva lui. În momentul în care Parchetul ne va comunica începerea urmării penale, Narcis Baltariu nu va mai putea să îmbrace haina militară”, susţine Dan Iamandi.

 

Citește și Încă o ţeapă a pompierului Baltariu

 

Apartament deja închiriat

În luna martie, REPORTER DE IAŞI a scris despre cazul unei ieşence care s-a plâns de faptul că Baltariu i-a închiriat, pentru 700 de euro, un apartament care era deja închiriat. Acesteia, pompierul i-a spus că nu este în oraş şi că a ajuns la spital, după care a tot amânat-o. Femeia a apelat la un avocat şi în cele din urmă a primit înapoi doar 600 de euro.

La începutul lunii august, REPORTER DE IAŞI a prezentat cazul a trei tineri din Suceava care au fost păcăliţi de Baltariu. Acesta le-a luat suma de 950 de euro pentru închirierea unui apartament de pe Bulevardul Independenţei.


Citeste si...
Nota
(3 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30