fbpx
 
Poli-telenovelă: Ambrosie îl restructurează pe Sabo

Poli-telenovelă: Ambrosie îl restructurează pe Sabo


Președintele Politehnicii Iași, Adrian Ambrosie, a lăsat de înțeles astăzi, la conferința de presă organizată cu ocazia reunirii lotului, că a găsit soluția prin care să cape de Horia Sabo și de celelalte persoane aduse la club de acesta. Comitetul Director va restructura posturile ocupate de aceștia, motivul invocat fiind reducerea cheltuielilor. 

„În urma auditului pe care l-am avut, am constatat că încasările au fost mai mici decât cheltuielile. Consiliul Director a decis, pentru reducerea cheltuielilor, restructurarea unor posturi. Riscăm să nu luăm licența și atunci trebuia luată această decizie. Nu pot spune în acest moment care sunt aceste posturi, le vom anunța la momentul respectiv. Trebuie să urmăm pașii legali, de aceea vă vom anunța la momentul respectiv”, a declarat președintele Adrian Ambrosie.

Printre posturile vizate de restructurare sunt și cele ale directorului general - Horia Sabo, directorului economic - Laurențiu Sabo, tatăl lui Horia Sabo, directorului sportiv - Tibor Selymes și PR - Aurelian Simion.

Surse din cadrul clubului susțin că Sabo și oamenii lui vor primi un preaviz de 20 de zile.

Președintele Adrian Ambrosie și antrenorul Flavius Stoican spun că au găsit soluția să scape de echipa „Sabo-Selymes”. Aceștia au însă contract de asociere pe 5 ani, nu doar niște angajamente de muncă

Un singur nume nou

La primul antrenament condus de Flavius Stoican în acest an au fost prezenți 19 jucători. Singurul jucător nou a fost moldoveanul Valentin Chișcă, în vârstă de 20 de ani, de la Zimbru Chișinău, venit în probe.

Jucătorii prezenți la reunire au fost: Rusu, Axinte, Târnovanu (portari), Mihalache, Frăsinescu, Sin, Gallego, Panțîru, Bădic, Cioinac, Qaka, Mihăescu, Chelaru, Danale, Petre, Rus, Zaharia, Sanoh.

Bosoi, Flores, Platini, Cristea și Enoh au fost învoiți și sunt așteptați să ajungă în această seară. Popescu și Kizito vor veni zilele viitoare.

În ceea ce-i privește pe Cobrea, Pîrvulescu, Roşu, N’Dongala, Aguinaldo şi Bekui, aceștia nu mai fac parte din planurile lui Stoican și se vor rezilia contarctele.

Luptă grea pentru locul VI

Antrenorul Flavius Stoican s-a declarat optimist în șansele echipei sale de a prinde ultimul loc ce duce în paly-off.

„Sunt încrezător că putem ajunge în play-off. Și anul tercut am avut evoluții bune în miniretur și sper să reedităm această situație. Pentru ultimul loc de play-off este bătaie mare. Pe lângă noi, și Astra, Mediaș și Hermanstadt își doresc acest loc. Și Botoșaniul are șanse. Dinamo nu cred că mai are șanse“, a spus Stoican.

Sabo: „Vom lăsa instanța să se pronunțe“

Întrebat cum comentează decizia anunțată de Ambrosie, Investitorul Horia Sabo a spus că nu vrea să aducă acuze nimănui și că va lăsa instanța să decidă cine are dreptate.

„Avem un contract legal semnat, pe care noi l-am respectat. Domnul Ambrosie poate să declare ce vrea. Ca să citez pe cineva, «în România oricine este liber să se facă de râs când vrea!» Contractul știu că a fost făcut public, așa că prea multe nu sunt de spus. Funcția mea și a celorlalte persoane venite în vară sunt stipulate în acel contract. Nu poate restructura domnul Ambrosie niște posturi cum dorește dumnealui. Noi am acționat deja în instanță și așteptăm să primim număr de dosar. Vom lăsa instanța să se pronunțe cine are dreptate“, a menționat Sabo.

 

Reunirea lotului: prima alergare din 2019 pentru a da jos câteva dintre sarmalele de la Crăciun

Două transferuri

Dacă la capitolul plecări lucrurile sunt clare, Poli urmând să se despartă de cei șase cu care se negociază rezilierea contractelor, la capitolul veniri nu este încă niciun nume nou. Stoican a precizat că își dorește cel puțin doi jucători în această iarnă, pe posturile de fundaș central și atacant.

„Pentru cantonamentul din Antalya mă bazez pe 24 de jucători. Vreau să mai aducem măcar doi jucători, un fundaș central și un vârf de atac. Am avut discuții cu Gardoș și cu Craiova. Noi ni-l dorim, important este ca și el să fie decis să vină la noi și să pună suflet“, a menționat Stoican.

Legat de o eventuală plecare a lui Cristea la FCSB, Stoican a spus că nu există o ofertă concretă în acest sens și că, la nivel declarativ, și el poate spune că vrea niște jucători de la FCSB.

„Nu există nicio ofertă concretă de la FCSB pentru Cristea. Nici pentru Flores. Așa pot și eu să spun că îi vreau pe Denis Man și Moruțan!“, a conchis Stoican.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30