fbpx
 
Șeicul Spînu și cardinalul Popescu: inspector din Primărie, la bal mascat cu imobiliarii. Samsarii și-au făcut copiii actori de cinema

Șeicul Spînu și cardinalul Popescu: inspector din Primărie, la bal mascat cu imobiliarii. Samsarii și-au făcut copiii actori de cinema


Andrei Spînu era cel care făcea recepții în fals la blocurile ilegale. Motivul: prieten la cataramă cu imobiliarii, deși era angajat în Primărie. Poza e de la ultimul Revelion. Lovitură: milionarii din imobiliare au finanțat filmul „Lara”, copiii lor primind roluri. Ștefan Popescu, Cătălin Tudosă (Tolea) și Constantin Penișoară au tot Iașul la picioare. Inspectorul Spînu primise un Mercedes ML de la Stârpu (alt dezvoltator) și un apartament de peste 100 mp de la Tudosă. Anchetele bat pasul pe loc.

Fostul inspector Andrei Spînu a rămas în anturajul marilor dezvoltatori imobiliari și după ce a demisionat din Poliția Locală. La începutul acestui an, Spînu a participat la un carnaval „La castel”, în compania imobiliarului Ștefan Popescu și a lui Constantin Rotaru Penișoară, administratorul Patany Construct.

Concedii de lux, petreceri de pomină
Cei trei, Penișoară, Popescu și Spînu apar într-o fotografie postată de primul pe 2 ianuarie 2019, pe pagina sa de Facebook. În imagine, aceștia sunt costumați în doi șeici și un preot catolic.

Relația lor de prietenie este veche și s-a sudat pe vremea când Spînu lucra ca inspector la Serviciul Control Urbanism al Poliției Locale.

Cadru demențial: de la stânga – Penișoară (constructor), Popescu (dezvoltator imobiliar) și Spînu (fost inspector la Primărie). Mână în mână, milionarii din construcții și oamenii Primăriei își satisfac toate capriciile

Anul trecut, REPORTER DE IAȘI a dezvăluit faptul că agentul Spînu făcea parte din Brigada ATV Iași, un grup de amatori de senzații tari care-i cuprindea, printre alții, pe dezvoltatorii imobiliari Adrian Gabriel Ețcu, Ștefan Stârpu, Giani Zapodeanu, Catălin Tudosă (cunoscut ca Tolea), Ștefan Popescu, dar și pe constructorul Constantin Rotaru Penișoară.

Împreună cu soțiile, Spînu și Penișoară au fost și în vacanță în Dubai. Drept mărturie, au postat un video de cinci minute și 43 de secunde cu fântâna dansatoare și Burj Khalifa, una dintre cele mai înalte clădiri din lume. După ce REPORTER DE IAȘI a relatat despre acest concediu, Penișoară a șters filmul.

Mercedesul din garajul lui Andrei Spînu, primit, fără acte, de la dezvoltatorul imobiliar Ștefan Stârpu

Mașina de la Stârpu, casa de la Tolea

Dincolo de pasiuni, Spînu-Stârpu-Tolea au fost combinați și în afaceri. Astfel, Spînu avea în garajul de la bloc un Mercedes ML maro care în acte figura pe numele dezvoltatorului imobiliar Ștefan Stârpu.

Iar apartamentul în care locuiește Spînu a fost cumpărat de la basarabeanul Cătălin Tudosă, zis Tolea, cel care a ridicat cartierul „Vișoianu”.

Potrivit ultimei declarații de avere pe care a semnat-o înainte de demisie, Spînu a notat că apartamentul din cartierul lui Tolea măsoară 103,30 mp. Fostul inspector a declarat și un împrumut de aproximativ 37.500 euro. Însă, pe site-ul dezvoltatorului, un apartament similar cu al lui Spînu era cotat la 68.000 euro (incluzând și cei 3.000 de euro pentru garaj).

Blocul din Cartierul Vișoianu (construit de Tolea-Tudosă) în care stă Spînu. Fostul angajat al Poliției Locale a declarat doar un credit pentru jumătate din suma necesară

Era „cerut” de imobiliari
Ani de zile, inspectorul Spînu de la Serviciul Control Urbanism al Poliției Locale a fost omul imobiliarilor. Mare parte dintre proiectele controversate, la care au fost raportate depășiri ale indicatorilor urbanistici, au primit girul lui Andrei Spînu, în calitatea sa de inspector.

Surse din Primărie au afirmat că Spînu era cerut de dezvoltatorii cu care se împrietenise pentru a certifica edificarea blocurilor, deși parametrii din autorizație erau, în multe cazuri, depășiți. Astfel, imobiliarii au obținut profituri suplimentare, de ordinul sutelor de mii de euro.

Spînu a lucrat îndeaproape cu fosta sa șefă, Mihaela Tulică, cumătră și verișoară de gradul doi cu primarul Mihai Chirica.
Uriașele scandaluri de anul trecut și neregulile devoalate de REPORTER DE IAȘI au condus la demisia lui Spînu, dar și la demararea unei investigații DNA.

„Lara” e o producție de mare succes, cu zeci de milioane de urmăritori pe You Tube, un proiect produs de artiști din Iași. Copiii milionarilor din imobiliare au ajuns actori de cinema după ce părinții lor au susținut financiar producția

Ifosele milionarilor: copiii actori

Ultima fiță: odraslele dezvoltatorilor apar în cel mai în vogă film pentru copii și adolescenți din România. În „Lara. Aribelle și mâna destinului”, a cărui proiecție de gală a avut loc vineri, 22 februarie, la Ateneu, au jucat, printre alții, și David Popescu, Denisa Tudosă și Anahi Penișoară, adică, copiii lui Ștefan Popescu, Cătălin Tudosă și Constantin Rotaru Penișoară. Surse apropiate producției au afirmat că cei trei afaceriști au contribuit și financiar la realizarea peliculei.

Citește și Mafia la Dubai: inspectorul Spînu de la Control Urbanism, în vacanțe cu imobiliarii pe care-i ancheta

Cei trei copii sunt și parte a proiectului școlii de televiziune și film „Just Smile”, a actorilor Vlad Baba și Erica Moldovan. Producțiile lor video, filmulețe de câte 2-3 minute, sunt urcate pe YouTube.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30