Foto: Ziarul de Iași Foto: Ziarul de Iași

Dosarul drogurilor de mare risc: Mihai Pleșu și alți șapte membri ai rețelei au fost reținuți de procurorii DIICOT


Fiul cunoscutului scriitor Andrei Pleșu și-a petrecut noaptea în fața anchetatorilor. El a fost dus la Iași pentru a da explicații în scandalul uriaș cu droguri de mare risc în care ar fi implicat.

Mihai Alexandru Pleșu este bănuit că i-ar fi aprovizionat pe mai mulți traficanți de cannabis, ecstasy și ciuperci halucinogene din capitala Moldovei. O tânără a fost deja reținută în acest dosar. Ar fi vorba despre persoana care vindea substanțele interzise în cluburi.

Pleșu și iubita lui au un copil de aproximativ un an. Iar polițiștii iau în calcul să sesizeze Protecția Copilului pentru că amândoi prezentau semne ale consumului de droguri când au fost duși la audieri.

În cursul dimineții, Mihai Pleșu și alte șapte persoane au fost reținute.

Mihai Alexandru Pleșu a ajuns, vineri seară, în fața poliţiştilor din Iaşi pentru că structura care coordonează ancheta amplă este DIICOT Iaşi. Acolo au fost duşi alţi şapte suspecţi.

Percheziţiile au început ieri dimineaţă, simultan, în 9 locaţii din Iaşi, în satul Perieni din comuna Probota, dar şi Bucureşti, toate la ora 6 dimineaţa. În municipiul Iaşi, poliţişti de la Brigada de Combatere a Crimina­lităţii Organizate Iaşi au descins la un PetShop de pe bulevardul Primăverii, vis-à-vis de Direcţia de Paşapoarte, dar şi la un bloc din zona Podu Roş, pe Splai Bahlui, precum şi la un bloc din Copou, în zona Super.

Dintr-o casă aparent părăsită din comuna Probota, anchetatorii au ridicat lămpi speciale, ventilatoare, ghivece, dar şi cocaină, cannabis şi ecstasy.

Iniţial, fiul lui Andrei Pleşu - fost ministru al Culturii, dar şi al Afacerilor Externe - a dat explicaţii la sediul Brigăzii de Combatere a Crimei Organizate din Capitală, acolo unde a fost însoţit de iubita sa.

Mai multe surse din cadrul anchetei au precizat că, în fața poliţiştilor, Alexandru Mihai Pleşu a recunoscut că este consumator de cannabis. Le-a spus acestora ca drogurile îl ajutau să cugete şi să filozofeze.

Vineri dimineaţă, poliţiştii au descins la mai multe adrese, printre care şi la locuinţa lui Mihai Alexandru Pleşu.

Fiul lui Andrei Pleşu a fost ridicat vineri dimineață dintr-un bloc din cartierul Cotroceni. Surse din anchetă spun că în locuinţa lui s-au găsit câteva grame şi o plantă de cannabis.

O nimica toată față de ce suspectează procurorii de la DIICOT. Potrivit acestora, Mihai Alexandru Pleşu, care este proprietarul unei galerii de artă contemporană, s-ar ocupa şi cu altceva. Mai exact - trafic de droguri de mare risc.

Mihai Alexandru Pleşu ar fi cel care ar fi alimentat cu cannabis, ecstasy şi ciuperci halucinogene un traficant de droguri din Iaşi. Acesta din urmă, împreună cu iubita lui, distribuiau substanţele interzise în cluburile în care se ţineau petreceri techno. Un gram de canabis era vândut cu 60-70 lei. La rândul lui, Pleşu s-ar fi aprovizionat cu droguri de la un cetăţean englez stabilit în România.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top