fbpx
 
Coșmar! Tânără din Suceava, violată și tâlhărită de un recidivist: „Dacă vrei să nu te omor, vii cu mine!”

Coșmar! Tânără din Suceava, violată și tâlhărită de un recidivist: „Dacă vrei să nu te omor, vii cu mine!”


Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a unui tânăr în vârstă de 20 de ani, pentru săvârşirea infracţiunilor de „viol” şi „tâlhărie calificată”.

 Individul, din satul Mironu, comuna Valea Moldovei, a urmărit victima care se întorcea noaptea de la serviciu și într-o zonă izolată a atacat-o, scrie realitateadesuceava.net.

Potrivit procurorilor, în data de 30 martie 2019, în jurul orei 22.00, victima împreună cu o colegă de serviciu au plecat pe jos, de la serviciu spre domiciliile lor din oraşul Gura Humorului deplasându-se pe acelaşi traseu pe care mergeau de obicei.

În jurul orei 22.18, inculpatul a observat-o pe persoana vătămată şi pe prietena acesteia în apropierea unui hotel din oraș şi a plecat în urmărirea lor. Astfel, tânărul s-a deplasat în urma celor două femei pe străzile Sf. Gavril şi Victoriei din oraşul Gura Humorului. Pe strada Victoriei prietena persoanei vătămate a intrat în curtea locuinţei sale. Imediat după ce s-a despărţit de colega sa, victima a remarcat că din spate, pe acelaşi traseu, venea un bărbat care s-a apropiat şi s-a uitat insistent la ea, după care şi-a continuat deplasarea pe o altă stradă.

Femeia şi-a continuat drumul spre casă. Ulterior, aceasta a fost ajunsă din urmă de aceeaşi persoană de etnie rromă pe care o văzuse în urmă cu puţin timp pe strada Victoriei, identificată ulterior în persoana inculpatului, care a alergat după ea, a prins-o cu o mână de spate iar cu cealaltă i-a acoperit gura şi i-a spus să tacă că altfel o omoară şi să închidă lanterna telefonului. Victima a  strigat de circa trei -patru ori după ajutor însă nu a fost auzită de  nimeni, zona respectivă fiind izolată, nefiind locuinţe în imediata apropiere.

Femeia s-a zbătut încercând să scape, însă nu a reuşit, căzând în genunchi, individul apăsând-o cu putere cu palma în zona piramidei nazale, provocându-i dureri insuportabile, spunându-i să tacă altfel o omoară.

În continuare, bărbatul a prins persoana vătămată cu mâna dreaptă pe după omoplaţi spunându-i: „dacă vrei să nu te omor, vii cu mine” şi a condus-o circa 15 m pe aleea de ieşire de pe pod după care pe lângă această alee până sub puntea pe care a venit, pe malul râului „Humor”.

Victima l-a rugat să o lase în pace că are doi copii acasă, individul răspunzând că o va lăsa în pace după ce se va simţi bine cu ea.

Aici, folosindu-se de ameninţări cu moartea dar şi de forţa fizică, individul a violat-o și supus-o la perversiuni sexuale pe femeie timp de timp de 20 de minute.

După viol, bărbatul a întrebat victima dacă are bani şi i-a cerut să-i dea 50 lei. Acesta nu a aşteptat ca femeia să-i dea banii ci i-a luat ghiozdanul şi i-a tras fermoarul să caute în el. Femeia,  speriată, ştiind că are acte, i-a spus să-i dea rucsacul că-i dă ea banii. Astfel, tânărul i l-a dat iar victima a scos portofelul. Inculpatul i-a smuls toţi banii care-i avea aceasta în portofel, respectiv suma de  aproximativ 100 lei, după care a traversat din nou puntea, tot in direcţia din care a venit.

În cauză au fost întreprinse demersuri la Primăria oraşului Gura Humorului dar şi la nivelul mai multor agenţi economici care-şi desfăşoară activitatea in zona centrală a oraşului Gura Humorului, în vederea obţinerii de imagini generate de camerele video de supraveghere ale acestora.

În baza declaraţiei persoanei vătămate referitoare la semnalmentele făptuitorului, a îmbrăcăminţii purtate şi a orei comiterii faptelor,  acesta a fost reperat pe imaginile surprinse de camerele video de supraveghere în zona centrală a oraşului Gura Humorului.

Ulterior, persoana vătămată a efectuat o recunoaştere dintr-un grup de persoane, ocazie cu care l-a recunoscut pe agresor. În cauză au fost recoltate probe biologice de la individ în vederea identificării profilui ADN, raportul de expertiză medico-legală genetică confirmând faptul că acesta este autorul agresiunii sexuale.

Ancheta a stabilit că individul este recidivist. Acesta a mai fost arestat pentru săvârşirea unei alte infracţiuni de viol la data de 01 noiembrie 2018, fiind trimis în judecată la data de 23 noiembrie 2018 de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, fiind liberat din Penitenciarul Botoșani la data de 28 decembrie 2018 urmare a încetării procesului penal ca urmare a retragerii plângerii prealabile.

 

Sursa: realitateadesuceava.net


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30