fbpx
 
Procurorul care a acționat la casa criminalului din Caracal, cercetat de Inspecția Judiciară

Procurorul care a acționat la casa criminalului din Caracal, cercetat de Inspecția Judiciară


Inspecţia Judiciară a început cercetarea disciplinară faţă de procurorul Cristian Ovidiu Popescu, de la Caracal, cel care nu ar fi permis poliţiştilor să pătrundă în casa lui Gheorghe Dincă înainte de ora 6:00, ancheta inspectorilor vizând exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă.

Procurorul Cristian Ovidiu Popescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal este cercetat pentru exercitarea funcției cu gravă neglijență, una dintre cele mai aspru pedepsite abateri disciplinare prevăzute în statutul magistratului.

„Inspectorii judiciari din cadrul Direcţiei de inspecţie pentru procurori au dispus începerea cercetării disciplinare faţă de procurorul Popescu Cristian Ovidiu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal sub aspectul săvârşirii abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t) teza a II-a, constând în exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă”, se arată în informarea Inspecţiei Judiciare.

Acuzația adusă de Inspecția Judiciară este legată de refuzul procurorului de a pătrunde în locuința lui Gheorghe Dincă înainte de ora 6:00, în dimineața zilei de 26 iulie, după ce, anterior, cu trei ore înainte obținuse un mandat de percheziție eliberat de un judecător.

De asemenea, inspectorii Direcţiei de inspecţie pentru procurori au înaintat Secţiei pentru procurori a CSM propunerea de suspendare din funcţie a procurorului  Cristian Ovidiu Popescu până la finalizarea procedurii disciplinare, precizează Mediafax.

Potrivit Inspecţiei Judiciare, procurorul de caz, sesizat cu infracţiunea de lipsire de libertate a unei minore şi având, ca atare, obligaţia de a lua toate măsurile, nu a consimţit la pătrunderea, anterior orei 6:00 a zilei de 26 iulie, în imobilul lui Gheorghe Dincă, unde se presupunea că se află victima, ignorând prevederile art. 27 alin. (2) lit. b) din Constituţia României, raportat la art. 20 alin. (2) din Codul penal.

Nicolae Alexe, fost adjunct IPJ Olt, a declarat că a propus procurorilor care se ocupau de dispariţia Alexandrei Măceșanu, să intre în flagrant în casa lui Gheorghe Dincă, invocând prevederea care le permitea acest lucru, însă magistraţii nu au fost de acord, deoarece nu erau siguri că victima e acolo.

 

Sursa: Digi24


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30