Tudorel Toader, „o simplă constatare” despre amnistie și grațiere

Tudorel Toader, „o simplă constatare” despre amnistie și grațiere

Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, scrie pe Facebook că apreciază decizia de respingere a proiectului de lege privind amnistia și grațierea, susținând totodată că a refuzat o ordonanță pe această temă „împotriva tuturor presiunilor care au existat”.

El spune că proiectul „a stat” în parlament „asteptându-și momentul favorabil” din ianuarie 2017, când la ministerul Justiției era Florin Iordache.

„​O simplă constatare! Apreciem decizia de respingere a proiectului de Lege privind amnistia si gratierea, proiect care a "stat" in Parlament din ianuarie 2017 ( cand la MJ era Fl. Iordache), așteptându-și momentul favorabil. Exprim convingerea faptului că a devenit și mai simplu de înteles, refuzul meu, în calitate de Ministru al Justitiei, de a promova OUG privind amnistia și grațierea, împotriva tuturor presiunilor care au existat. Politica penală este apanajul legiuitorului”, a scris Toader pe Facebook.

PSD și ALDE au anunțat că au stabilit respingerea proiectului privind amnistia și grațierea. „Astăzi a avut loc o nouă ședință a coaliției de guvernare PSD-ALDE, o discuție care a vizat atât componenta politică a alianței, cât și pe cea guvernamentală. În cadrul discuției de astăzi, am abordat tema funcțiilor vacante în guvern, precum și sesiunea parlamentară extraordinară, în cadrul căreia vom respinge proiectul de lege privind amnistia și grațierea. În săptămâna care urmează, ne vom reuni pentru analiza unui amplu set de măsuri care privesc actul de guvernare asumat și agenda publică”, a transmis PSD, într-un comunicat de presă.

 

Sursa: HotNews


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Media


Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top