Soția și copiii lui Gheorghe Dincă, audiați la DIICOT: noi percheziții la Caracal

Soția și copiii lui Gheorghe Dincă, audiați la DIICOT: noi percheziții la Caracal

Anchetatorii au reluat cercetările în casa lui Gheorghe Dincă din Caracal. Se fac în continuare verificări pentru a vedea dacă găsesc şi alte probe şi indicii în dosarul privind dispariţia Alexandrei Măceşanu şi a Luizei Melencu. Până în momentul de faţă s-au depistat nu mai puţin de 85 de locuri suspecte. Tot joi, anchetatorii continuă audierile în dosarul privind dispariţia fetelelor de la Caracal. Soția lui Gheorghe Dincă, dar şi copiii acestuia au fost chemaţi pentru audieri la DIICOT. Avocatul familiei Luizei Melencu a depus plângere şi a cerut audierea Elenei Dincă, soţia lui Gheorghe Dincă, despre care a susţinut că ar fi locuit o lună în casa groazei, după răpirea Luizei.

Elena Dincă şi copiii lui Gheorghe Dincă sunt aşteptaţi la audieri la DIICOT Bucureşti în jurul prânzului. Familia lui Gheorghe Dinca a susţinut de la început că se pune la dispoziţia anchetatorilor şi că vor să colaboreze cu procurorii şi să spună tot ce ştiu.

Avocatul familiei Luizei a cerut ca soţia lui Gheorghe Dincă să fie anchetată pentru complicitate.

„În ce priveşte faptul că soţia lui Gheorghe Dincă s-a aflat în locuinţă o lună după ce Luiza a fost răpită, (...) Noi am făcut plângere şi am cerut anchetatorilor să o audieze pe această doamnă nu în calitate de martor pentru că legea o protejează ca martor. (...) Avem date şi indicii că această doamnă a locuit pe momentul în care din punctul nostru de vedere Luiza era răpită şi era acolo. S-ar suprapune perioadele. De asemenea, din declaraţiile ei, noi bănuim că această doamnă minte (...) începând cu violenţele despre care spune că nu existau nici asupra ei, nici asupra altor persoane, şi multe alte încurcături. Să vedem de ce-i trimitea bani şi alte lucruri care nu concordă cu lucruri din dosar şi nici cu bănuiala noastră. Noi considerpm că această doamnă trebuie anchetată, şi nu luată de martor. Procurorul e cel care dispune. (...) Rămâne de dovedit şi de verificat dacă perioada în care a fost dânsa e la fel cu perioada în care Luiza a fost în imobil. Noi presupunem că au fost mai multe victime între Luiza şi Alexandra", a declarat avocatul Tonel Pop, apărătorul familiei Luizei Melencu.

Elena Dincă a venit la Caracal înainte de Paşte şi a locuit în casa alături de Gheorghe Dincă timp de o lună, a declarat Bogdan Alexandru, primul avocat al lui Gheorghe Dincă.

„A locuit o luna până a plecat la Arad să aibă grijă de nepoţi. (Soţia n.red.) a fost surprinsă, nu cred că poate lămuri, ea a spus că nu şi-a imaginat că soţul ei e în stare de aşa ceva. Mă îndoiesc că poate să lamureasca aspecte în ancheta", a declarat avocatul Bogdan Alexandru.

Mai mulți procurori și polițiști sunt audiați joi la sediul SIIJ în cazul Alexandrei Măceşanu, ultima victimă a criminalului din Caracal, Gheorghe Dincă.

Pe lista celor audiaţi se află Liviu Vasilescu, procurorul de la DIICOT Craiova, dar şi Nicolae Mirea, fostul șef al Poliției Caracal și soția acestuia, Violeta Mirea, care era comisar-șef la Secția de Poliție Osica de Sus și avea în surbordine postul de Poliție de la Dobrosloveni.

La sfârșitul lunii trecute, procurorii din cadrul SIIJ au dispus începerea urmăririi penale in rem, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu, în cauza privind împrejurările în care organele de urmărire penală au acționat/nu au acționat în contextul cercetărilor care s-au desfășurat în dosarul uciderii adolescentelor din Olt.

 

Sursa: România TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Media


Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top