fbpx
 
Cum a ajuns olandezul pedofil la Iași: era angajat al unei multinaționale care are birouri în Capitala Moldovei

Cum a ajuns olandezul pedofil la Iași: era angajat al unei multinaționale care are birouri în Capitala Moldovei


Olandezul bănuit că a omorât-o pe fetița din Gura Șuții, Mihaela Adriana Fieraru, a fost angajat al unei companii multinaţionale de IT care are birouri şi la Iaşi, iar în perioada în care lucrat pentru această firmă a vizitat capitala Moldovei o singură dată, au anunţat reprezentanţii firmei într-un comuncat de presă.

Olandezul Joop Vischer, bănuit că a omorât-o pe Mihaela Adriana Fieraru, fetiţa de 11 ani din Dâmboviţa a fost la Iaşi în perioada 2013-2014, fiind angajat al unei companii multinaţionale de IT, care are birouri şi la Iaşi, informează Mediafax.

Compania are sediul central în Olanda şi birouri în mai multe oraşe europene, printre care şi Iaşi.

Potrivit comunicatului de presă, Joop Vischer a fost la Iaşi o singura dată în perioada în care a fost angajat al companiei.

„(...) este o companie multinaţională din domeniul IT cu sediul central în Olanda şi cu birouri în mai multe locaţii din Europa. În Iaşi, (...) este prezentă din 2010. Având echipe mixte, cu angajaţi în locaţii diferite care lucrează în proiecte comune, delegaţiile cu scop lucrativ sunt o constantă dată de specificul companiei. Joop Visscher, persoana investigată în legătură cu decesul Mihaelei, a fost angajat al (...) Olanda în perioada 2013-2014 şi a vizitat locaţia din Iaşi o singură dată în această perioadă", se arată în comunicatul transmis de companie.

Numele lui Joop Vischer este legat şi de un dosar instrumentat acum de către procurorii Parchetului General, despre o minoră din localitatea ieşeană Horleşti care ar fi fost agresată sexual de un bărbat, în iunie 2016.

Fetiţa l-a recunoscut pe olandez în mai multe poze, în timpul unor audieri ce au avut loc săptămâna trecută la D.G.A.S.P.C. Iaşi.

Parchetul General a preluat, joi, un dosar din 2016, de la Iaşi în care o fetiţă ar fi fost agresată sexual de un bărbat, iar primele indicii ale anchetatorilor arată că făptaşul ar fi tot olandezul care ar fi ucis-o pe Adriana, minora de 11 ani din Dâmboviţa. La acel moment, fetiţa avea 8 ani.

Imaginile cu posibilul agresor al fetiţei din Iaşi, care pare a fi olandezul din cazul Dâmboviţa, au fost transmise în spaţiul public în anul 2018, pentru a cere sprijin din partea populaţiei în identificarea bărbatului, deşi dosarul penal de agresiune sexuală a fost deschis în 2016.

După ce a apărut suspiciunea că olandezul care ar fi ucis-o pe fetiţa din Dâmboviţa a agresat sexual, în 2016, o altă fetiţă, la Iaşi, conducerea Poliţiei Române a cerut reanalizarea tuturor dosarelor penale înregistrate cu autor necunoscut.

Pe de altă parte, Parchetul General a informat că probele biologice ridicate de anchetatori în dosarul uciderii fetiței din Gura Șuții aparţin olandezului.

Totodată, prin intermediul INTERPOL (organizaţia internaţională de cooperare poliţienească) a fost confirmat decesul bărbatului.

Cercetările continuă pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a olandezului.

 

Sursa: Mediafax


Citeste si...
Nota
(1 Vote)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Octombrie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31