fbpx
 
Moțiunea de cenzură a fost depusă: ultimele calcule în taberele politice

Moțiunea de cenzură a fost depusă: ultimele calcule în taberele politice


Moţiunea, intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!", are 237 de semnături de la parlamentari PNL, USR, PMP, PRO România, ALDE, UDMR, minorităţi naţionale, dar şi două de la PSD, conform liderului liberalilor Ludovic Orban. Pe de altă parte, PSD susţine că nici această moţiune de cenzură nu va trece.

Moţiunea de cenzură, iniţiată de Opoziţie la adresa Guvernului Dăncilă, a fost depusă marţi în Parlament.

Pentru ca moţiunea de cenzură să fie adoptată de Parlament sunt necesare 233 de voturi.

Președintele PNL, Ludovic Orban, susține că liberalii vor depune, marți, moțiunea de cenzură și se așteaptă ca tot astăzi aceasta să fie citită în plenul Parlamentului. Orban a explicat că se așteaptă la șicane din partea PSD, dar a precizat că liberalii sunt pregătiți de contraatac. De asemenea, liderul PNL a mai spus că liberalii au continuat negocierile, chiar dacă au strâns deja 237 de semnături.

„N-am nicio temere! Consider că cineva în momentul în care a semnat, a decis să voteze moțiunea de cenzură.

Veți afla numărul total de semnături când vom depune moțiunea de cenzură. Joi v-am anunțat că aveam 237, dar în același timp am continuat negocierile și cu alți parlamentari până la ora depunerii moțiunii.", a spus Ludovic Orban.

„Sigur noi vom propune un calendar de bun simţ astfel încât ziua dezbaterii şi votul moţiunii de cenzură să fie într-o zi de luni, marţi sau miercuri, dar suntem pregătiţi să răspundem la orice fel de abuz al majorităţii din Birourile Permanente Reunite, să fim mobilizaţi în orice zi se va stabili în Birourile Permanente Reunite dezbaterea şi votul moţiunii de cenzură”, a mai spus Orban.

Întrebat dacă se aşteaptăla surprize din partea celor care au semnat dar poate nu votează moţunea, Orban a spus: ”Consider că cineva, în momentul în care a semnat, practic a decis să voteze moţiunea de cenzură”.

De asemenea, întrebat câţi social-democraţi au votat moţiunea, Orban a precizat: „Veţi afla la momentul depunerii moţiunii de cenzură. Veţi afla numărul total de semnături când vom depune moţiunea de cenzură. V-am anunţat că joi aveam 237 de semnături şi că suntem în discuţii şi în negocieri până la ora depunerii moţiunii de cenzură”.

Votul la moţiunea de cenzură este secret cu bile.

 

Sursa: România TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Aprilie 2024 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30