Proxeneți din Călărași și Brăila, „în vizită” la DIICOT: mai multe tinere, exploatate sexual în Germania și Belgia

Proxeneți din Călărași și Brăila, „în vizită” la DIICOT: mai multe tinere, exploatate sexual în Germania și Belgia


În această dimineață, polițiștii de combatere a criminalității organizate din Călărași au efectuat opt percheziții pentru destructurarea unui grup infracțional specializat în trafic de persoane și proxenetism.

La data de  3 octombrie a.c.,  polițiștii de Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din Călărași – Brigada de Combatere a Criminalității Organizate București, sub coordonarea  procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Călărași, au efectuat opt percheziții, în județele Călărași și Brăila, la locuințele unor persoane bănuite de trafic de persoane și proxenetism.

Din cercetări a reieșit că cei în cauză ar fi recrutat tinerele victime prin folosirea metodei „lover boy” și  le-ar fi convins să meargă în străinătate să practice prostituția, aparent în beneficiul relației de cuplu și al unui viitor împreună mai prosper.

Astfel, începând cu anul 2016,membrii grupării ar fi acționat în recrutarea unor tinere fete în scopul plasării acestora pe piețele de prostituție din Germania și Belgia.

În urma perchezițiilor, au fost ridicate telefoane mobile, cartele telefonice, înscrisuri, acte de proprietate, sume de bani și bijuterii din aur.

Polițiștii au pus în aplicare 5 mandate de aducere, persoanele depistate fiind conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- B.T. Călărași, în vederea audierii și dispunerii de măsuri legale corespunzătoare.

În cauză, se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și proxenetism.

La acțiuni au participat polițiști de combatere a criminalității organizate din Ialomița și Giurgiu, precum și jandarmi.


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top