fbpx
Portokal
Escrocheriile comise prin telefon de infractori români au ajuns până-n Irlanda: bătrân convins să îți dea datele de cont bancar și să transfere bani în România

Escrocheriile comise prin telefon de infractori români au ajuns până-n Irlanda: bătrân convins să îți dea datele de cont bancar și să transfere bani în România


Un bătrân din Irlanda a fost păcălit să își ofere datele de cont unui așa-zis operator al companiei de telefonie și să transfere sume mari de bani către un cont bancar din România.

Bătrânul în vârstă de 80 de ani din orașul irlandez Midleton a primit un telefon de la un bărbat care pretindea că este operator al companiei de telefonie și care i-a spus că datele contului au fost compromise, relatează The Sun.

Acesta a fost ulterior convins că ofițerii Europol au găsit un suspect, dar au nevoie de datele contului pentru a ajuta operațiunea.

Polițiștii cred că cei responsabili de înșelătorie au obținut datele de bancking online ale bătrânului și au făcut plăți către mai multe conturi din Germania și România.

Banca a fost informată, dar momentan un există informații despre stadiul recuperării banilor.

„Bătrânul a fost sunat la 10 dimineața, de cineva care spunea că e de la compania de telefonie. L-au păcălit pe bătrân că au nevoie de ajutorul lui pentru a vira bani într-un cont din România și a face ulterior un arest”, a declarat John Kelly, oficial al poliției din Midleton.

Autoritățile au transmis că a fost transferată o sumă considerabilă de bani, dar nu au oferit numărul exact.

Banca Irlandei a emis o avertizare către toți clienții săi privind posibile cauze de fraudă prin telefon.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Mai 2021 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top