Colegele Luizei, umilite de anchetatori la audieri: „Mi-au spus că sunt țigancă şi de ce nu sunt măritată până la vârsta asta"

Colegele Luizei, umilite de anchetatori la audieri: „Mi-au spus că sunt țigancă şi de ce nu sunt măritată până la vârsta asta"

Bătaie de joc la audierea colegelor Luizei. Trei dintre fetele care petreceau mult timp împreună cu Luiza au dat explicaţii în faţa anchetatorilor. După audieri, adolescentele au făcut acuzaţii grave la adresa procurorilor. Una dintre fetele audiate a povestit că politiştii şi un procuror de la DIICOT ar fi umilit-o la audieri. Potrivit fetei, anchetatorii i-au sugerat că ar fi trebuit să fie măritată deja la vârsta ei pentru că este de etnie romă.

„La început au încercat cei de la Poliţie să dea vina pe mine, că mi-au spus că eu sunt de etnie romă şi noi umblăm cu fete la stradă, ceea ce nu e adevarat. Familia mea e foarte cuminte, suntem cunoscuti în Craiova. Domnii de aici de la Poliţie tot spuneau că eu sunt de vină, eu cu iubitul meu, cu verii mei că o avem pe Luiza la strada. S-a întâmplat când am fost prima dată audiată şi am venit aici, la trei luni de la dispariţia Luizei. Am râs când am auzit acele vorbe. Au început să mă ia la bâză pe mine, mi-au spus că eu sunt ţigancă şi de ce nu sunt măritată până la vârsta asta, că trebuia să mă mărit de la 14 ani deja. Le-am spus că la mine în familie nu este aşa ceva şi au început să-mi spună la fel de Luiza că ea sigur a fugit cu un Făt-Frumos. M-am simţit foarte rău, m-am simţit jignită. (Mi-a vorbit aşa n.red.) le-a făcut un domn înalt şi slab, poliţist de aici de la Dolj. Procurorul de la DIICOT care se ocupa de cazul Luizei a început să mă ia la bâză, să mă întrebe de ce nu sunt măritată. În loc să vorbim despre Luiza el mă întreba viața mea personală", a povestit una dintre colegele Luizei Melencu, după audierea de la Poliţie.

O altă colegă i-a acuzat pe anchetatori că pierd timpul cu aceste audieri în loc să o caute pe Luiza Melencu, despre care spune că e în viaţă.

„Vor să lungească cazul cu mult. În loc să caute fetele, ei stau să ne întrebe cu ce se îmbrăca şi pe unde ieşeam. Nu văd care-i rostul (...) M-a întrebat când am vorbit ultima dată cu ea. Le-am spus că cu 4 zile înainte, dacă avea prieten, cu cine stătea în cămin. Mi-au pus aceleaşi întrebări ca de obicei. Au vrut să ştie pe unde ieşeam, cu ce se îmbrăca. Nu văd care-i rostul, grupul de prieteni, nimic altceva, nimic important. (...) Nu cred că este moartă, în niciun caz. Îşi bat joc de cazul ăsta în ultimul hal. În loc să caute fetele, caută probe care se plantează. Îşi bat joc de cazul asta", a declarat o colegă de-a Luizei Melencu.

 

Sursa: România TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Media


Antibiotice

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Februarie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29  

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top