fbpx
Se întâmplă în România: polițiști acuzați că au furat 15 kg de aur în timpul unei percheziții. Procurorii au clasat cazul

Se întâmplă în România: polițiști acuzați că au furat 15 kg de aur în timpul unei percheziții. Procurorii au clasat cazul


Zeci de oameni au protestat miercuri în faţa Parchetului General şi acuză Poliţia nu le dă înapoi 15 kilograme de aur. Păgubiţii au făcut plângeri peste plângeri, însă procurorul a clasat dosarul.

 40 de persoane au scandat în fața Parchetului General. Administratorul unei societăți comerciale îi acuză pe polițiști că i-au furat 15 kilograme de aur pe care i le-au confiscat din seif la o percheziţie, iar procurorii au mușamalizat cazul.

Povestea a început în urmă cu 12 ani, în urma unei plângeri polițiștii și procurorii au descins la firmă, iar admininstratorul a fost acuzat de spălare de bani. Din seiful societății comerciale au luat 137 de kg de aur.

Percheziția, spun angajații firmei, nu a fost făcută conform legii.

„A început totul prin abuz. Până şi intrarea în curte s-a făcut abuziv. (...) Au intervenit în sistemul de securitate, au întors camere de supraveghere, le-au întors spre perete", acuză angajatul.

După ani întregi de procese, admininstratorul a fost achitat de două instanțe, iar aurul confiscat i-a fost înapoiat.

„În momentul în care am aflat, am reclamat la Parchetul Tribunalul Constanţa, unde la vremea respectivă era procuror şef Gigi Valentin Ştefan. Dosarul s-a tot plimbat printre parchete. Am văzut la dosar documente din care reieşea că Trezoreria le-a respins poliţiştilor 15 kg de obiecte care nu sunt din aur. Eu ştiam că am numai aur, evident. Ceea ce vă spun despre mărgele, clame de păr din plastic şi mătănii de lemn nu au fost ridicate de la mine pentru că în procesul verbal au scris cu mâna lor că s-a ridicat metal galben", a povestit administratorul firmei.

Totuşi, dosarul în care erau anchetaţi poliţiştii care au participat la percheziţie a fost clasat. Firma continuă războiul cu poliţişti şi procurorii care au închis dosarul.

 

Sursa: România TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Septembrie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top