fbpx
 
Descarca aplicatia REPORTERIS
 
Război total între interlopii din clanul Sportivilor și Corduneni: de unde a pornit conflictul

Război total între interlopii din clanul Sportivilor și Corduneni: de unde a pornit conflictul


Patru persoane au fost reținute marţi seară de polițiștii ieșeni în urma unui conflict între interlopi.

Mai multe persoane bănuite că la sfârşitul lunii septembrie au incendiat poarta uneia dintre locuinţele clanului Corduneanu au fost reţinute pentru 24 de ore. Ar fi vorba de liderul clanului Sportivilor, Eugen Preda, care voia să îi pedepsească pe Corduneni pentru că protejau un rival, cunoscut ca luptător MMA sub numele de John Smith.

Bărbaţii au fost reţinuţi după ce în noaptea de 29 spre 30 septembrie, poliţiştii au fost sesizaţi prin serviciul de urgenţă 112 de Georgeta Corduneanu, că persoane necunoscute au incendiat poarta de acces în curtea locuinţei sale din sat Dancu.

Potrivit unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi, în urma administrării probatoriului, în cursul zilei de marţi au fost făcute mai multe percheziţii domiciliare în Bucureşti şi oraşul Chitila, la adrese unde se aflau persoane bănuite de comiterea faptei. Ulterior au fost emise mandate de aducere pe numele acestora şi s-a dispus reţinerea lor pentru 24 de ore, în calitate de suspecţi.

Prin ordonanţa Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi din data de 23 octombrie, s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de unul dintre inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la distrugere, şi faţă de ceilalţi trei inculpaţi pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere.

„În luna septembrie inculpatul Eugen Preda i-a determinat pe inculpaţii Mihai Naca şi Bogdan Ionuţ Sandu să incendieze locuinţa familiei Corduneanu. Activitatea a fost concretizată în noaptea de 29 spre 30 septembrie, când în jurul orei 1,30 Mihai Naca, Bogdan Ionuţ Sandu şi o persoană neidentificată până în prezent, s-au deplasat din municipiul Bucureşti până în localitatea Dancu, comuna Holboca, judeţul Iaşi cu autoturismul marca Jeep Grand Cherooke cu număr de înmatriculare Anglia SJ05GTF. Maşina a fost pusă la dispoziţie de inculpatul Marian Naca. Cei trei au incendiat gardul locuinţei persoanei vătămate Georgeta Corduneanu, în care se mai aflau cinci membri ai familiei, din care doi copii minori, folosind un recipient de 5 litri cu benzină şi o sursă de aprindere. Flacăra s-a propagat către unul dintre imobilele aflate în curte şi a fost stinsă ulterior de intervenţia locatarilor, punându-se astfel în pericol integritatea fizică a persoanelor şi a bunurilor de la adresa respectivă şi din vecinătate”, se menţionează în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi.

Potrivit sursei citate, inculpaţii au fost audiaţi în prezenţa apărătorilor, fiind întocmită propunere de arestare preventivă care a fost înaintată judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Iaşi.

„Cercetările sunt efectuate în cauză de lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Iaşi, sub coordonarea procurorului de caz, activităţile de până în prezent beneficiind de sprijinul lucrătorilor din cadrul: Direcţiei de Operaţiuni Speciale, Biroul de Operaţiuni Speciale Iaşi, Unitatea Teritorială de Analiză a Informaţiilor Iaşi, Direcţia Generală a Poliţiei Municipiului Bucureşti, Serviciul Acţiuni Speciale. Cercetările continuă în cauză, urmând a se stabili întreaga situaţie de fapt. Precizăm că măsurile procesuale dispuse până în prezent nu sunt de natură să înfrângă prezumţia de nevinovăţie a persoanelor cercetate”, se precizează în comunicatul remis presei.

 

Sursa: Agerpres


Citeste si...
Nota
(3 voturi)
Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație singulară
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Donație lunara
Donează lunar pentru susținerea proiectului ReporterIS
Suma: 

Arhiva ReporterIS

« Iunie 2023 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30