Pedofilul din Oradea care își racola victimele la biserică a fost arestat

Pedofilul din Oradea care își racola victimele la biserică a fost arestat


Individul de 62 de ani din Oradea care racola victimele la biserică a fost arestat și acuzat că a abuzat sexual doi minori.

Suspectul se oferea să aiba grijă de copiii credincioșilor, pe care îi cunoștea la o biserică penticostală din oraș.

După ce le câștiga încrederea, îi abuza, spun procurorii. Cel puțin doi băieți, de 10 și 14 ani, i-au căzut victime.

Bărbatul poza într-un om cu frică de Dumnezeu și obișnuia să meargă frecvent la o biserica penticostală din Oradea. Își oferea ajutorul familiilor cu mulți copii, pe motiv că este pensionar și are timp liber.

Fără să bănuiască intențiile bolnave ale individului, doi părinți care au acasă șapte copii i-au lăsat pe doi dintre ei în grija lui. Pensionarul - susțin procurorii DIICOT - i-ar fi abuzat sexual pe amândoi și le-ar fi luat cadouri scumpe, că să nu spună nimănui ce li se întâmplă.

Ancheta în acest caz a întaintat greu. Părinții victimelor nu au vrut să colaboreze cu anchetatorii, de teamă să nu se facă de rușine în comunitate. Nici ceilalți părinți care i-au dat copiii în grijă nu au vrut să dea declarații.

Băieții care au fost abuzați primesc acum sprijin de la Direcția pentru Protecția Copilului că să depășească trauma.

„Cei doi minori, împreună cu familia, beneficiază de servicii de consiliere psihologică și de suport familial”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Bihor, Ștefan Gotia.

Anchetatorii nu exclud ca individul să fi abuzat sexual și alți copii. Surse din acheta susțin că există indicii că pensionarul ar fi început să aibă un coportament bolnav din iulie anul trecut. Biserica Penticostală din Oradea - de unde suspectul își racola victimele - a reacționat dur.

„Condamnăm ferm astfel de practici, considerăm că sunt păcate grave și, desigur, cine săvârșește intră sub incidența legii și trebuie să plătească”, a declarat pastorul Tiberiu Bulzan.

Individul a fost arestat pentru act sexual cu un minor și corupere sexuală.

 

Sursa: Știrile Pro TV


Citeste si...
Nota
(0 voturi)

Leave a comment

Facebook

Arhiva ReporterIS

« Iulie 2020 »
Lu Ma Mie Jo Vi Sa Du
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Sondaj

Joomla forms builder by JoomlaShine
Go to top